Komisija za zaštitu konkurencije obilazi otkupljivače u Ivanjici i okolini (VIDEO)

U Ivanjici je održan sastanak predstavnika Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije sa delegacijom Ministarstva poljoprivrede i Komisijom za zaštitu konkurencije. Povod je sumnja da postoji dogovor pojedinih otkupljivača o visini otkupne cene ovog voća što u znatnoj meri ugrožava konkurenciju.

Zbog toga je po rečima predsednika Asocijacije, Dobrivoja Radovića,  neophodno da Komisija za zaštitu konkurencije u narednim danima obiđe otkupna mesta i utvrdi da li se radi po zakonu.

Trenutna otkupna cena kupina je od 30 do 50 dinara dok se za kilogram malina plaća između 140 i 160 dinara.  Zoran Stojanović predstavnik poljoprivrednih proizvođača i voćara iz Ražnja, kaže da već tri godine posluju sa gubitkom i da su izvozne cene duplo više od onoga što se nudi voćarima Srbije.IL-malina Komisija za zaštitu konkurencije obilazi otkupljivače u Ivanjici i okolini (VIDEO)

Članovi Komisije za zaštitu konkurencije, po rečima Dobrivoja Radovića, narednih dana obilaziće otkupna mesta i utvrditi realno stanje. To će, nada se Radović, uticati da se izjadnači otkupna cena malina na teritoriji Srbije i ponudi realna otkupna cena kupina

You may also like...

1 Response

  1. ana kaže:

    Neko placa preko 160 a neko se pravi lud

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *