Mečka spavala u hodniku kuće, druga se šetkala magistralom. Odomaćile se u Ivanjici i okolini

Mečke su u ivanjičkom kraju i okolini  odavno postale domaće životinje. Do skoro su ljudima dolazile u pčelinjake, dvorišta, štale, a sada su počele da spavaju na terasi pa čak i u hodniku porodične kuće Vidić iz zaseoka Rovine kod Ivanjice. Toliko su se odomaćile da je pre nekoliko dana jedna od njih uredno prelazila magistralu u Klisuri, dok je vozač u neverici gledao i čekao da ode.

IL-mecka-300x191 Mečka spavala u hodniku kuće, druga se šetkala magistralom. Odomaćile se u Ivanjici i okolini

-Tri večeri mi je spavala pred vratima. Tačnije prvu noć u hodiniku kuće jer su vrata bila otvorena, a sledeće dve noći na terasi. Nismo ni znali, kad smo ustali ujutro vidimo neko pustio kokoške u dvorište, mislim otvorio kapiju, vunica i garderoba koja je bila okačena na žici za sušenje, skinuta, iseckana i sabijena u gomilu. Shvatili smo da je neko tu spavao. Pogledamo i imamo šta da vidimo. Tragovi mečke vode od tog mesta prema malinjaku. Precrkla sam od straha, odmah sam pogledala da li je nešto još uništila medjutim kokoške su bile na broju, malo zakačila malinjak, i ništa drugo. Sledeće dve noći opet dolazila, spavala ispred a mi u kući, pravo da vam kažem ne znam šta da radimo. Kome da se žalimo? Za sada nas nije dirala, nije pokušavala da provali vrata ali šta ako jednom proba?-priča vidno uplašena Radojka Vidić iz sela Rovine kod Ivanjice.

Ona je za Info Ligu  potvrdila da se mečka pojavljivala i u zaseoku Ćurčići gde joj živi unuka.

-Dete uveče izašlo da pokupi veš sa žice kada je ona počela da lomi. Unuka se toliko uplašila da nije imala vremena da trči prema vratima, uskočila kroz prozor u kuću.-dodaje Radojka.

Na društvenim mrežama pojavila se slika mečke koja u Klisuri, u sred belog dana, prelazi put. Meštani pričaju da se čak nije ni osvrnula na automobil koji joj je dolazio u susret.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *