Sneg uništio malinjake u ivanjičkom kraju (VIDEO)

IL-sneg-u-maju-malinjaci-rzinje Sneg uništio malinjake u ivanjičkom kraju (VIDEO)

Sneg koji je sinoć iznenada pao u višim predelima ivanjičke opštine napravio je ogromnu štetu u malinjacima. Stradale su i druge voćke ali su maline najgore prošle jer su zasadi prepolovljeni.

Meštani Rzinja kažu da su malinjake osigurali od drugih vremenskih nepogoda ali sneg u maju niko nije očekivao, tako da sada ne znaju šta im je činiti. Mnogo su uložili a za samo par sati nebo im je sve uzelo.

IL-sneg-u-maju-malinjaci-rzinje2 Sneg uništio malinjake u ivanjičkom kraju (VIDEO)

-Počeo je kasno da pada, supruga, ćerka i ja smo pokušali pod lampama da stresamo voćke, nije bilo pomoći. Mokar, težak sneg kao da ga neko sipa odozgo, sve je uništeno. Jutros kada smo pogledali malinjak, strašno. Da se sit čovek isplače, gde ode sva naša muka, trud i rad.-pita se Miljan Đurašević iz sela Rzinje kod Ivanjice.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, obišao je jutros teren i tom prilikom istakao da se  lokalna samouprava spremila za zaštitu od grada, nabavkom protivgradnih raketa, ali sneg u maju je sve neprijatno iznenadio.

Žalosna slika malinjaka u gotovo svim selima ivanjičke opštine. Ljudi se hvataju za glavu, ovo je većini bio osnovni izvor prihoda. Kako dalje, ne znaju ni sami.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *