Predstava ”Poslednja pesma – Jovan Dučić” sutra u Ivanjici

U velikoj sali  Doma kuture  u Ivanjici,  28. marta biće izvedena predstava ‘’Poslednja pesma’’ posvećena  priznatom srpskom pesniku i diplomati Jovanu Dučiću,  po tekstu Anite Panić, u adaptaciji i režiji Marka Misirače.  Karte su u prodaji po ceni od 400 dinara a početak predstave je u 20 časova.

IL-ducic-predstava Predstava ''Poslednja pesma - Jovan Dučić'' sutra u Ivanjici

U ovom uzbudljivom komadu o ljubavi, strasti, kajanju, propuštenim prilikama i stihovima koji život znače, ulogu Dučića tumači glumac Narodnog pozorišta u Beogradu, Nebojša Kundačina, Dučićevu veliku ljubav Jovanku Jovanović Todorović  igra glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, Maja Kolundžija Zoroe, a njegovog mladog rođaka Milan Nikitović, a Ivanjičanin Milan Zarić  je u ulozi Dučićevog učenika Jovana.

Televizijska autorka i dokumentaristkinja Anita  Panić odabrala je za radnju drame period između 1941. i 1943. godine, pred kraj života pesnika.

Dučić je na pragu svojih sedamdesetih poslat od strane raspadnute otadžbine, Kraljevine Jugoslavije, u specijalnu misiju u Ameriku. Mesto dešavanja je salon u vili njegovog rođaka Mihaila Dučića, na obali Mičigenskog jezera…

Posebno emotivan deo predstave  je kada  otvara testament ali i čitanje Šantićevih pisama od strane Dučićevog mladog pomoćnika koji je ime dobio baš po pesniku Dučiću, dok pesnik emotivno reagujući na reči velikog prijatelja Alekse, prenosi buru emocija koju zaokružuje teškim, muškim suzama.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *