Sedamnaest žena prošlo obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama (VIDEO)

U partnerstvu sa opštinom Ivanjica, udruženje „Jednake mogućnosti“ iz Beograda održalo je besplatnu obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama za žene u ruralnim područjima. Teme petodnevne obuke bile su osnove rada na računari i preduzetničke veštine.

IL-obuka-zene Sedamnaest žena prošlo obuku o preduzetničkim i digitalnim veštinama (VIDEO)

Obuka u okviru projekta ima za cilj da pomogne ženama da steknu nova znanja i veštine za digitalnu ekonomiju, koja će im pomoći da pokrenu novu proizvodnju, poboljšaju plasman već postojećih usluga i proizvoda, ili konkurišu za posao.

Ovaj projekat podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija, uz podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije.

Osim iz opštine Ivanjica, kroz ovaj projekat biće obučeno i po 20 žena iz opština Paraćin, Kuršumlija, Majdanpek, Knić i Ljubovija. Edukovane i osnažene žene iz svih ovih sredina postaće deo mreže žena digitalnih preduzetnica iz ruralnih područja, sa ciljem međusobne podrške, razmene znanja i ideja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *