Usvojen Statut opštine Ivanjica, predsednik Lazović najavio buduće projekte

IL-sednica-so-ivanjica-2019 Usvojen Statut opštine Ivanjica, predsednik Lazović najavio buduće projekte

Nakon dobijene saglasnosti  od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samourave, na današnjoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Statut opštine Ivanjica. Odbornici su izglasali i odluke o korišćenju javnih površina, komunalnim  taksama, taksi prevozu,  izmeni i dopuni  odluke  o Mesnim zajednicama  na teritoriji ove opštine,  utvrdili prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti  za utvrđivanje poreza na imovinu. Podrška je usledila i za formiranje Opštinskog štaba za vanredne situacije, kao i organizaciju i funkcionisanju civilne zaštite. Raspušten je savet Mesne zajednice Luke i za poverenika postavljen je Darko Jerotijević. Imenovani su i novi članovi Upravnih odbora Doma kulture, Doma zdravlja i Doma učenika. Zeleno svetlo dobio je predlog Pravilnika o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta opštine Ivanjica za podsticanje projekata od javnog interesa koja realizuju udruženja i Pravilnik o utvršivanju javnog interesa. Odbornici su bili složni i oko odluke o angažovanju eksternog revizora za završni račun  budžeta optine Ivanjica za 2018. godinu. Lokalni parlament je podržao novu Odluku o mreži škola u ivanjičkoj opštini koja je prosleđena nadležnim institucijama i ministarsvu na saglasnost.

Usvojena je ostavka Zorice Jeremić na mesto v.d.  direktora ‘’Ustanove za sport i fizičku kulturu’’ a na njeno mesto postavljen je Nikola Leposavić, profesor fizičke kulture i vaspitanja.

Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, odgovarajući na odbornička pitanja iskoristio je priliku da informiše javnost o značajnim projektima koji će u narednom period biti realizovani. Goruće pitanje puta Pridvorica-Devići, po njegovim rečima biće rešeno tako što će umesto najavljenih 3 kilometra biti urađena čitava deonica od 8, 3 kilometra. Takođe je najavio uz podršku Vlade RS, Kancelarije za javna ulaganja i nadležnih ministarstava uređenje centra grada, rekonstrukciju Nušićeve, Njegoševe i glavne ulice Milinka Kušića.

  • -Biće urađen i dugo očekivani Sportski centar, u planu su dva bazena, tri košarkaška terena i dva terena za tenis. Vrednost ovog projekta je oko 50 miliona dinara i očekujemo maksimalnu podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. U planu je i sređivanje puta Devići-vitlište-Rudno kao i deonice Kušići-Katići preko Štitkova.  Radovi na Goliji su takođe u punom jeku, preko 2 miliona evra biće uloženo na Odvraćenici gde počinje izgradnja tri ski staze, parking za preko 1000 vozila, u visokonaponsku mrežu koja se prostire u pet pravaca investirano je 3,5 miliona evra, a u najavi je i finalizacija gasovoda nakon čega krećemo u priključenje prvestveno industrijske zone i javnih institucija. Radovi na obaloutvrdi u gradskom parku se nastavljaju, a građani će dobiti potpuno novo i lepo uređeno kupalište. Takođe moram istaći da su radovi na dečijem vrtiću u Crnjevu u završnoj fazi.-rekao je Lazović dodajući da je u najavi još nekoliko značajnih investicija o kojima će biti reči u narednom periodu.

You may also like...

2 Responses

  1. Andrija M. kaže:

    Apropro..nepropisno parkiranje u Ivanjici. Od apoteke Iva, ili ulice koja vodi prema policiji pa sve do Doma r. Invalida, postoji znak zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. 20 god. Navraćam u Ivanjici, i samo put vidim kolonu auta parkiranih na tom delu….Pitam nadležne? Ili primenjujete zakon ili sklonite uklonite gore navedene znake? Šta nam je činiti drugovi poslanici lokalnog parlamenta?pardon vi ste sada gospođa, ali razmišljate kao nekad drugovi…bez obzira na politički dres…pozdrav Tamo daleko…

  2. Milivoje kaže:

    Kada će biti sanirane udarne rupe i popravljena katastrofalno loša putna infrastruktura u centru grada?
    Da li postoje bar neki planovi kako i kada da se ovo sanira, jer ulice našeg grada nikada nisu bile u gorem stanju? Molim administratore da bez obzira na političku privrženost predsedniku objave ovo pitanje jer se tiče svih nas koji u gradu živimo. Dakle pitanje postavljam bez imalo zla ili tendencije da nekoga politički ugrozim, jednostavno kao što svi znamo i vidimo ulice su nam u katastrofalnom stanju, parking umesto na Goliji nedostaje nam daleko više u centru grada jer deca više apsolutno nemaju kuda da idu do škole i natrag
    Da li opštinske vlasti u korealciji sa policijom nameravaju konačno da urade nešto po pitanju nepropisnog parkiranja koje predstavlja ozbiljan problem po bezbednost svih građana Ivanjice?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *