Građani potpisivali ”Sporazum sa narodom” na trećem protestu #1od5miliona u Ivanjici

U Ivanjici je večeras održan treći po redu građanski protest pod nazivom „#1od5miliona“. U centru grada okupilo se nekoliko stotina ljudi, nezadovoljnih stanjem u zemlji i društvu. Okupljenima se obratio Jovan Tamburić, predsednik udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, koji je stavio akcenat na odliv mladih iz zemlje, uništavanje budućnosti dece, ali i loš položaj penzionera.

IL-1od5milona-protest3-govornik Građani potpisivali ''Sporazum sa narodom'' na trećem protestu #1od5miliona u Ivanjici

  • „Mi penzioneri u Srbiji smo posebno izlagani i diskriminisani. Prvo su se zaklinjali da neće uzimati od penzionera, a svake godine smanjuju penzije. Ova vlast tajno dogovara predaju Kosova i Metohije, uništava vojsku Srbije, lažno se bori protiv korupcije i kriminala, ne poštuje struku i profesionalizam.”– reči su Jovana Tamburića.

IL-sporazum-s-narodom-potpisivanje Građani potpisivali ''Sporazum sa narodom'' na trećem protestu #1od5miliona u Ivanjici

Okupljeni su pozvani i da potpišu Sporazum sa narodom, koji su, kako se navodi u saopštenju organizatora protesta „#1od5miliona“, ponudili građanima kao plan zajedničke borbe protiv sistema.

  • „Ovaj sporazum je tu da obaveže sve buduće vlasti da poštuju zahteve potpisnika, jer je svaka vlast tu zbog naroda, a ne narod zbog vlasti”– istakao je Petar Vranić, ispred organizora građanskog protesta u Ivanjici, koji je, ujedno, iskoristio priliku i da predoči sedam tačaka sporazuma.

IL-1od5milona-protest3 Građani potpisivali ''Sporazum sa narodom'' na trećem protestu #1od5miliona u Ivanjici

Protestna kolona se zatim centralnom gradskom ulicom uputila do trga ispred Doma kulture i nazad, a naredni protest najavljen je za 8. mart.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *