Mladi košarkaši pokazali koliko veliko srce imaju

Srbijom je nedavno odjeknula tužna ispovest samohranog oca iz ivanjičkog naselja Crnjevo, koji sa svojom osmogodišnjom ćerkom Kristinom sa teškom mukom preživljava svaki dan. Ono što u ovim tmurnim vremenima vraća osmeh na lice i nadu da naša omladina i dalje izrasta u dobre ljude jeste gest devojčica i dečaka iz košarkaškog tima „Javor“ iz Ivanjice.

IL-kosarkasi-pomoc Mladi košarkaši pokazali koliko veliko srce imaju

Naime, kada su ovi mališani čuli da njihova vršnjakinja Kristina živi u veoma teškim uslovima, pitali su svog trenera Sretena Stankovića kako bi mogli da pomognu.

  • Kada su mi deca nakon treninga prišla sa željom da pomognu maloj Kristini, bio sam jako ponosan na to što sam njihov trener. Odmah sam pitao roditelje da li možemo da se organizujemo i kupimo nešto što bi ovoj porodici bilo najpotrebnije.“– kaže trener mališana Sreten Stanković.

IL-kosarkasi-pomoc3 Mladi košarkaši pokazali koliko veliko srce imaju

Njih petnaestak se ubrzo pojavilo na vratima svoje vršnjakinje i njenog oca, koji, inače, boluje od multiploskleroze i uneli zračak sunca i osmeh u njihov dom.

  • Doneli smo im garderobu, higijenu, nešto hrane, i ono što deca najviše vole, puno slatkiša. Otac i devojčica jako su se obradovali, a i naša ekipa nije mogla da sakrije radost što su učinili dobro delo i ozarili lice svoje vršnjakinje.“– kaže Sreten.

IL-kosarkasi-pomoc2 Mladi košarkaši pokazali koliko veliko srce imaju

Drugari su iskoristili priliku da provedu vreme u druženju, igri i smehu. Mladi košarkaši su svojom plemenitošću pokazali da se dobrota iskazuje već od malih nogu i da nije potrebno mnogo da se unese radost i sreća u nečiji život.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *