Auto škole ne menjaju cene (VIDEO)

Prema najnovijem Pravilniku o obuci vozača koji je stupio na snagu, jedna od bitnih novina su propisi o veličini i vlasništvu poligona. Naime, površina poligona mora biti najmanje 50 ari, a vlasništvo u potpunosti treba da bude privatno ili lokalne samouprave koja bi ugovorom iznajmljivala auto-školama.

IL-auto-skola-poligon Auto škole ne menjaju cene (VIDEO)

Kako je u centru velikih gradova skoro nemoguće naći takvu parcelu, a lokalne samouprave ne vode brigu o tome, auto-škole primorane su da poligone sele van centra grada što im, kako kažu, povećava troškove. Zbog toga su rešeni da podignu cenu obuke za B kategoriju 10.000 dinara, a za C,D i E čak do 35.000 dinara.

IL-auto-skola-ucionica Auto škole ne menjaju cene (VIDEO)

Ivanjičke auto-škole su naišle na razumevanje lokalne samouprave, koja im je obezbedila prostor za poligon za obuku i  ugovorom im iznajmljuje, što im u velikoj meri olakšava poslovanje. Stoga oni  napominju da novinu neće iskoristiti kao razloga za povećanje cena.

IL-auto-skola-poligon2 Auto škole ne menjaju cene (VIDEO)

Pre nakoliko godina zbog drastičnih izmena u Zakonu o obuci vozača, uvedena su i mnoga pravila u praktičnoj i teoriskoj obuci i samim tim cena je najedonom povećana skoro trostruko.

Na proleće se očekuje još izmena u Pravilniku što nadamo se neće prouzrokovati dodatna poskupljenja.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *