Prva “Digitalna škola” u Ivanjici?

Osnovna škola „Milinko Kušić“ ispunila je sve uslove i pretenduje da postane prva „Digitalna škola“ u Srbiji.

IL-digiskola-osmkusic Prva "Digitalna škola" u Ivanjici?

Naime, u okviru projekta koje je sprovelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, omogućeno je da osam kabineta ove škole bude opremljeno najsavremenijom računarskom opremom.

Kako bi prednosti informatičkog iskoraka bile maksimalno iskorišćene u ovoj školi, direktor, Stevan Davidović, potrudio se da kroz niz projekata, ali i iz sopstvenog budžeta opremi sve učionice laptop računarima, video projektorima i internetom.

IL-stevan-davidovic-dir-os-milinko-kusic-ivanjica Prva "Digitalna škola" u Ivanjici?

  • „Zahvaljujući savremenoj opremi i digitalnim udžbenicima, nastava je interaktivna, učenicima zanimljivija, a nastavnicima rad brži. Svaku lekciju koju zajedno obrađuju učenici mogu da vizualizuju na platnu i tako lakše zapamte. Takođe, komunikacija učenika sa nastavnicima je lakša, jer se učenici od kuće uloguju na svoj nalog i reše zadatke, a nastavnicima je u svakom trenutku pregledno koliko učenici rade i imaju li problem pri usvajanju gradiva.“– kaže direktor ove osnovne škole Stevan Davidović.

Škola uzima u obzir i da pojedini učenici nemaju tehničku opremu i nisu u mogućnosti da pristupe digitalnom udžbeniku, zato je, za ovakvu vrstu nastave, obezbeđeno i trideset „lutajućih“ tableta.

IL-digudzbenici Prva "Digitalna škola" u Ivanjici?

Tabla i kreda polako odlaze u zaborav, a ono što je u ovoj školi već otišlo u istoriju jeste tradicionalni školski dnevnik. Sa početkom nove školske godine u septembru, nastavnici su potpuno prešli na elektronske dnevnike, što im omogućava brži rad i više vremena za samu nastavu.

  • „Vođenje elektronskih dnevnika u našoj školi funkcioniše odlično. Sredinom januara su i roditelji dobili pristupne šifre, čime im je omogućeno da u svakom trenutku vide ocene svog deteta, izostanke, pohvale i napomene i mislim da će i oni biti zadovoljni, čim se naviknu na to.“– kaže Stevan Davidović.

I druge ivanjičke škole krenule su u proces eksperimentalnog korišćenja elektronskih dnevnika, jer je plan Ministarstva da do kraja 2019. godine sve škole pređu na savremeniji način vođenja dnevnika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *