Ivanjički prosvetari podržaće protest kolega u Gornjem Milanovcu

Predsednik Sindikata obrazovanja Ivanjica Dragoslav Radojević, potvrdio je za portal Info LIGA da će prosvetni radnici koji rade u školama na teritoriji opštine Ivanjica podržati štrajk kolega u Gornjem Milanovcu koji je zakazan za četvrtak 24. januar, zbog kako je saopšteno, neisplaćenih naknada za prevoz od strane lokalne samouprave.

IL-Dragoslav-Radojevic Ivanjički prosvetari podržaće protest kolega u Gornjem Milanovcu

  • “Pridružujemo se kolegama u ovom štrajku upozorenja jer im već godinu dana nisu isplaćeni troškovi prevoza na posao i nazad. Međutim, odlučili smo da škole u Ivanjici neće obustavljati rad na sat vremena kao što će to učiniti one u Milanovcu, Čačku i Kragujevcu, ali će naša delegacija sastavljena od prosvetnih radnika otputovati u ponedeljak u Gornji Milanovac, kao podrška njihovim zahtevima”, kaže Radojević.

Prema njegovim rečima, prosvetari u Ivanjici ovim povodom neće obustavljati rad na sat vremena, jer kako kaže, ne bi bilo fer prema ivanjičkoj opštini, koja redovno isplaćuje troškove prevoza prosvetara na svojoj teritoriji.

Inače, prema najavama, u jednosatni štrajk upozorenja, kao podrška kolegama iz Gornjeg Milanovca, stupiće svih 29 škola u Čačku i 42 u Kragujevcu.

Prostestu prosvetnih radnika u Gornjem Milanovcu u ponedeljak 24. januara od 12-13 časova pridružiće se i zdravstveni radnici iz te opštine kojima se takođe ne isplaćuju troškovi dolaska i odlaska sa posla. Jednočasovni štrajk i protest organizuje Sindikat obrazovanja Gornji Milanovac, koji je član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *