Topla ljudska priča dede Vukomira dirnuće vas u dušu (VIDEO)

Ivanjica – Sedamdesetdvogodišnji Vukomir Babić, iz kušićke Ravne Gore, prešao je dvadeset kilometara po snegu visine pola metra kako bi stigao u centar Kušića. Na leđima je sve vreme nosio paket od dvadesetak kilograma, kaže, to je deo poklona koji sprema da prekosutra, kada pođe u Beograd, sinu odnese na naselje. Sutra će istom maršutom sa novim paketom a prekosutra i prase pa autobusom u prestonicu.

IL-vukomir-babic-kusicka-ravna-gora Topla ljudska priča dede Vukomira dirnuće vas u dušu (VIDEO)

  • Navikao sam ja, nije mi teško, umeo je ovde sneg da napada i preko metra. Zovu me iz Beograda da pitaju kako sam, ja se nasmejem i kažem da ne brinu. Sneg je nama normalna pojava, a da pešačim mogu još uvek, naručito kada su ovakvi povodi u pitanju. Milo mi i toplo oko srca, sav bi led okolo mogao da istopim.-priča ovaj simpatični starac sa osmehom na licu.

Od dede Vukomira mnogi bi imali šta naučiti. Posvetio se životu na selu, bez stresa i tenzije. Sneg u januaru, kaže, normalna je pojava pa mu nije jasno oko čega se diže tolika galama. Decenijama je pešačio, radio razne poslove, a nikada u životu kod lekara nije bio. Ne zna kako je to kada neko dobije temperaturu.

Nije mu teško, naprotiv, srećan je zbog sina i snaje što su se skućili, i ovi mu kilometri  po snegu i mrazu nisu ni dugi, ni naporni.

You may also like...

1 Response

  1. Mire kaže:

    Ovo je ćale. Svaka čast

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *