U srednjem delu Dragačeva biće uloženo oko 60 miliona dinara u puteve

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, JP „Putevi Srbije“ i opštini Lučani, na području srednjeg Dragačeva koje obuhvata teritoriju mesnih zajednica Guča, Gornja i Donja Kravarica, Turica, Veles, Goračići, Rasovac, Grab, Rogača, Košani, Zeoke i Tijanje, u toku su ili su planirani radovi na izgradnji i rekonstrukciji puteva čija predračunska vrednost iznosi oko 60 miliona dinara.

IL-Putevi-Dragacevo U srednjem delu Dragačeva biće uloženo oko 60  miliona dinara u puteve

Do kraja godine, u zavisnosti od vremenskih prilika, planirano je da se asfaltira oko 10 kilometara opštinskih puteva prvog i drugog prioriteta. U okviru navedenih ulaganja predviđeno je asfaltiranje putnog pravca Goračići – Carevići – Dragačica u dužini od 5,7 km čija vrednost iznosi 43 miliona dinara, zatim Guča – Gornja Kravarica u dužini od 1,5 km  čija je vrednost 14 miliona dinara, kao i krpljenje udarnih rupa na putnom pravcu Dragačica – raskrsnica Veles u dužini od 3,3 km koja će koštati 2 miliona dinara.

U svim mesnim zajednicama u toku je sanacija ostalih opštinskih i nekategorisanih putnih pravaca za koju su sredstva obezbeđeni iz loklanog budžeta, radove izvodi JP “Dragačevo putevi“ sa svojom mehnizacijom i angažovanim podizvođačima. Ovom sanacijom obuhvaćeni su radovi na izvlačenju kamenog šuta, planiranju istog, sanaciji klizišta i odrona, uređenju putnog zemljišta i putnog pojasa i iskopu kanala.

Značajna sredstva su obezbeđena i za rekonstrukciju elektromreže, pa će naročito na seoskom području opštine Lučani u narednih dvadesetak dana biti postavljeno oko 90 kilometara mreže na betonskim stubovima, od čega trećina na području navedenih mesnih zajednica. Sve to će doprineti kvalitetnijem  snabdevanju stanovništva električnom energijom i stabilnijoj mreži, posebno u toku zimskog perioda.

You may also like...

1 Response

  1. A kada će da saniraju Carevići -Rasovac,rupa do rupe !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *