Joloviću drugi mandat na mestu načelnika Moravičkog okruga

Vlada Republike Srbije ukazala je poverenje  načelniku Moravičkog upravnog okruga, Slobodanu Joloviću, za još jedan mandate od četiri godine na ovoj funkciji.

Na današnji dan, 14.11.2014. godine, rešenjem Vlade RS, na predlog tadašnjeg ministra državne uprave i lokalne samouprave, za načelnika Moravičkog upravnog okruga postavljen je Slobodan Jolović, magistar ekonomskih nauka iz Guče/Velesa, koji sada živi u Čačku.

IL-jolovic-sabor-guca Joloviću drugi mandat na mestu načelnika Moravičkog okruga

Slobodan Jolović

Na predlog ministra državne uprave i lokalne samouprave, Branka Ružića i podršku najvišeg rukovodstva SNS čiji je Jolović član i funkcioner Vlada je odlučila da mu dodeli novi mandate. Tom prilikom ocenjeno je da je Jolović u prethodnom period  funkciju načelnika upravnog okruga obavljao profesionalno, savesno i odgovorno,  poštujući zakon.

Slobodan Jolović svoju poslovnu karijeru počeo je da gradi  u PDP „Voćar-produkt“ u Guči nakon čega je ubrzo postao inspektor Finansijske policije i načelnik Poreske uprave.

Biran je za odbornika u SO Lučani u šest mandata. Obavljao je funkciju predsednika Skupštine opštine Lučani, a od 2004-2012. godine i predsednika opštine Lučani.

Pobeđivao je na svim lokalnim izborima u poslednje dve decenije, a 2004.godine na neposrednim je izabran za predsednika opštine Lučani, ostvarivši jedan od najboljih rezultata u zemlji u to vreme.

Na vanrednim lokalnim izborima održanim 2014. godine bio je nosilac izborne liste „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka“, koja je samostalno izašla na izbore i osvojila 52 procenta i skupštinsku većinu. U aktuelnom mandatu obavljao je funkciju šefa odborničke grupe i bio koordinator vladajuće koalicije u SO Lučani. Član je SNS, član Glavnog odbora i poverenik za opštinu Lučani.

Na predstojećim lokalnim izborima u opštini Lučani raspisanim za 16. decembar 2018. godine nije na listi SNS za opštinskog odbornika pošto je državni funkcioner, poštujući  stav svog Glavnog odbora da članovi SNS ne treba istovremeno da obavljaju dve ili više funkcija, a uskoro već u prošlom mandatu je to činio uz saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije, Vlade i nadležnog organa SO Lučani.

Bavio se sportom, bio je dugogodišnji sportski radnik, proglašen za počasnog člana Lovačkog saveza Srbije.

Jedanaest godina nalazio se na čelu organizacionog odbora Dragačevskog Sabora trubača u Guči, najveće manifestacije trubaštva u Svetu i izvornog narodnog stvaralaštva u našoj zemlji.

Dobitnik je velikog broja vojničkih, radnih i društvenih priznanja.

U državnoj upravi 1996. godine proglašen je za inspektora finansijske policije sa najboljim rezultatima rada a 1999. godine za najboljeg načelnika Poreske uprave u Regionalnom centru Kragujevac. Od strane Kluba privrednih novinara Srbije 2006. godine proglašen je za najuspešnijeg predsednika opštine u Srbiji, a 2010-te, kao najbolji predsednik, dobitnik je republičkog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za razvoj lokalne samouprave u Srbiji.

U anketi dnevnog lista „Blic“ pet puta uzastopno, u periodu od 2005-te

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *