38 novih davalaca krvi u akciji Crvenog krsta Ivanjica

U okviru Programa Dobrovoljnog davalaštva krvi 25.10.2018.godine u Tehničkoj školi odžana je akcija Dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Ivanjica, a uz podršku Instituta za transfuziju krvi Srbije.

IL-crveni-krst-ivanjica-akcija-ddk-teh-skola2 38 novih davalaca krvi u akciji Crvenog krsta Ivanjica

Na ovu akciju došlo je 160 potencijalnih davalaca krvi od kojih je 127 dalo krv. Od ukupnog broja naših sugrađana koji su dali krv bilo je 40 žena , a čak 38 njih se prvi put odlučilo na ovaj humani gest.

IL-crveni-krst-ivanjica-akcija-ddk-teh-skola 38 novih davalaca krvi u akciji Crvenog krsta Ivanjica

 

IL-crveni-krst-ivanjica-marko-andrejevic 38 novih davalaca krvi u akciji Crvenog krsta Ivanjica‘’Crveni krst Ivanjica se ovom prilikom zahvaljuje svim našim sugrađanima koji su svojim nesebičnim delom pokazali humanost i iskazali plemenitost i ljubav prema čoveku. Svi zajedno obezbeđujemo rezerve krvi!!! Ako svi redovno dajemo krv, omogućavamo da sistem zdravstvene zaštite ima uslove za pravovremenu terapiju krvlju i krvnim produktima, svima koji se leče a kojima je transfuzija krvi medicinski indikovana.’’ – rekao je za portal Info LIGA, Marko Andrejević, stručni saradnik Crvenog krsta Ivanjica.

IL-crveni-krst-ivanjica-akcija-ddk-teh-skola3 38 novih davalaca krvi u akciji Crvenog krsta Ivanjica

You may also like...

1 Response

  1. Tadija kaže:

    Divni momci, cast mi je poznavati ih! Bravo deco!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *