Nove vodovodne cevi od benzinske pumpe do Sađavca

Radnici preduzeća “StabilPro” iz Užica poslednjih dana intenzivno rade na postavljanju polietilenskih vodovodnih cevi na kraku od NIS-ove benzinske stanice do naselja Sađavac u dužini od 1.186 metara.

IL-cevovod-ivanjica-bukovica Nove vodovodne cevi od benzinske pumpe do Sađavca

Ovaj posao vredan 18.000.000 dinara deo je velike investicije u okviru koje se menjaju azbestnocementne cevi od fabrike za preradu vode na Lučkoj Reci, do fabrike Javor. Finansijska sredstva obezbeđuju Republička direkcija za vode i opština Ivanjica, dok je za jedan krak deo novčanih sredstva izdvojila i Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Evropskog PROGRESA.

IL-cevovod-ivanjica-bukovica2 Nove vodovodne cevi od benzinske pumpe do Sađavca

Do sada su polietilenske cevi ø 315 mm u više faza postavljene na potezu od mosta na Lučkoj Reci do Spomenika revolucije i od Zelenog venca do NIS-ove benzinske pumpe. Paralelno sa ovim profilom u zemlju je položena i manja cev preseka 110 milimetara, za hidrante i sekundarnu mrežu za privredu i domaćinstva.

 

  • IL-vladimir-bojanovic-jkp Nove vodovodne cevi od benzinske pumpe do Sađavca“Završetkom izgradnje magistralnog cevovoda od fabrike vode na Lučkoj reci do Javora na Sađavcu, značajno ćemo unaprediti i osigurati nesmetano snabdevanje vodom privrede i domaćinstava. Time se stiču uslovi da u narednom periodu potpuno izbacimo azbestno-cementne cevi, koje su u upotrebi od šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka“, rekao ja za portal InfoLIGA Vladimir Bojanović, direktor JKP „Ivanjica“.

Ukupna dužina magistralnog cevovoda koji se pruža levom stranom Moravice odnosno duž ulica Venijamina Marinkovića i Milinka Kušića je 5 kilometara, a za naredni period za zamenu ostaje samo deonica kroz centar grada i jedan kraći krak kod mosta na Lučkoj Reci koji treba da se spoji sa fabrikom za preradu.

IL-cevovod-ivanjica-bukovica3 Nove vodovodne cevi od benzinske pumpe do Sađavca

 

Polaganje novih cevi od Spomenika revolucije do Zelenog venca, prema svemu sudeći sačekaće rekonstrukciju pešačke zone.

You may also like...

2 Responses

  1. Ana kaže:

    a kada ce neko odgovarati sto se nove ulice raskopavaju svaki put kada neko zaboravi u plan da stavi sve sto treba? pa se raskopavaju ulice jako cesto…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *