NURDOR kamp – Mesto na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život (VIDEO)

IL-9-NURDOR-kamp2 NURDOR kamp - Mesto na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život (VIDEO)

Deveti po redu rehabilitacioni kamp za decu koja su završila onkološko lečenje „Kamp ljubavi i nade“, a koji je okupio preko četrdesetoro dece iz različitih krajeva Srbije, održava se ovih dana u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Ivanjici.

Nakon dugog i neizvesnog perioda lečenja, straha i bola, ovi mali superheroji imaju priliku da uživaju u ivanjičkoj prirodi, ali i da kroz različite kreativne, sportske i edukativne radionice istražuju svoje mogućnosti, stiču samopouzdanje i resozijalizuju se. Iz organizacije ističu zajedničku misiju unapređenja kvaliteta lečenja i života dece obelele od raka, kojoj svako može doprineti na svoj način.

Deci koja su tako rano dobila najteže životne bitke pomaže i tim specijalno edukovanih volontera koji daju sve od sebe da sedmodnevni boravak dece u Ivanjici bude što uzbudljiviji, ali i da se mališani što pre vrate u okvire zdravog i normalnog života.

Kako bi kamp bio što bolje realizovan, uključen je veliki broj prijatelja, pa su tako deca u mogućnosti da jašu konje, plivaju, ali i osete adrenalinski užitak spuštajući se Zip line-om.

IL-9-NURDOR-kamp NURDOR kamp - Mesto na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život (VIDEO)

Da bi lečenje zaista bilo uspešno, kada medicina završi svoj deo terapije potrebno je ovakvo mesto na kom ljubav i radost vraćaju nadu u lep i zdrav život.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *