U Otočkoj ulici u Crnjevu ponovo haos (VIDEO)

Kiša veoma jakog intenziteta koja je padala gotovo tokom čitave prošle noći, ponovo je napravila haos u Otočkoj i ulici Nikole Rabrenovića u Crnjevu. Bujične vode koje su došle iz viših nenaseljenih delova sa sobom su donele ogromne količine šljunka, šuta, mulja i blata duž čitave ulice, pa je u jutarnjim satima saobraćaj bio u prekidu.

IL-otocka-2 U Otočkoj ulici u Crnjevu ponovo haos (VIDEO)

 

  • „Probudila nas je buka i huk vode, pa smo oko 4 ujutru ustali da branimo svoja dvorišta. Prizor je bio strašan. Džakovima i zemljom smo sprečavali prodor vode i mulja u kuće, čekajući intervenciju nadležnih. Neverovatno je koliko je priroda moćna i kako se protiv njenih ćudi teško može boriti“, kaže jedan stanovnik Rabrenovićeve ulice.

Voda iz Otočke slila se do ulice Druge proleterske brigade, prelila se preko nje i završila u ulici kod osnovne škole „Kirilo Savić“, gde komunalne ekipe danima pokušavaju da otpuše atmosfersku kanalizaciju, začepljenu prethodnih dana.

IL-otocka-1 U Otočkoj ulici u Crnjevu ponovo haos (VIDEO)

Problemi sa bujičnim vodama koje dolaze iz viših nenaseljenih delova Crnjeva na ovom mestu su višegodišnji. Javljaju se doduše retko, ali veće padavine po pravilu vrlo brzo začepe cevi koje kupe atmosfersku vodu, jer je njihov promer neadekvatan.

Kada je građeno ovo naselje, više kuća je napravljeno na bivšem potoku koji je kupio vode sa brda iznad. Atmosferske cevi su postavljene, potok je zauzdan ali njihov prečnik ne dozvoljava prijem većih količina vode iznad naselja. Tada dolazi do polava, nanosa mulja, šljunka i peska.

Nadležne ekipe su tokom dana na kraju potoka, odakle polazi atmosferska cev, istovarile veću količinu krupnog kamena koji je zaustavio mulj i pesak, ali verovatno samo privremeno. U komunalnom preduzeću kažu da bi ovde trajno rešenje bilo postavljanje potpuno nove atmosferske mreže cevi, ali da je ta investicija prilično skupa.

You may also like...

1 Response

  1. Zvonko kaže:

    Strucnjaci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *