Dragačevski ”Hajduk fest” jači od kiše (VIDEO)

U Guči je juče održan prvi drgačevski ’’Hajduk fest’’ posvećen dragačevskom kulinarskom specijalitetu „hajdučkom ćevapu“. Učestvovalo je 15 ekipa iz ovog kraja a titulu najboljeg ponela je ekipa ‘’Dragačevska zlatna’’ koja je osim pehara nagrađena i električnim mangalom. Na drugom mestu su kuvari iz tima ‘’Maxima Lučani’’ dok je treću poziciju osvojila ekipa ‘’Brvno Belica’’. Oni su takođe nagrađeni peharima, manjim mangalom i sač roštiljom.

IL-dragacevski-hajduk-fest-2018-1 Dragačevski ''Hajduk fest'' jači od kiše (VIDEO)

Priznanje za najlepše uređen stand pripalo je ‘’Broćića Avliji’’ dok su najveseliji učesnici bili za štandom ‘’Sirija’’.

  • Malo nas je poremetilo vreme, ali smo generalno zadovoljni odzivom takmičarskih ekipa i samih posetilaca. Bilo je preko 1000 ljudi što je zaista veoma dobro, s obzirom da nam je ovo prva godina. –rekao je direktor TO Dragačevo, Vukašin Dramlić.

IL-dragacevski-hajduk-fest-2018-2 Dragačevski ''Hajduk fest'' jači od kiše (VIDEO)

IL-dragacevski-hajduk-fest-2018-4 Dragačevski ''Hajduk fest'' jači od kiše (VIDEO)

U okviru ove manifestacije bio je predviđen i narodni višeboj ali se zbog loših vremenskih prilika od njega odustalo pa su takmičari učestvovali jedino u prevlačenju konopca.

Kruna dobre zabave usledila je u večernjim časovima uz nastup popularne grupe ‘’Neverne bebe’’, prvobitno planiran u centru grada ali zbog jake kiše izmešten u Centar za kulturu.

IL-dragacevski-hajduk-fest-2018-neverne-bebe Dragačevski ''Hajduk fest'' jači od kiše (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *