Radovi na sanaciji obaloutvrde uzvodno od napera (VIDEO)

Duž rečnog korita reke Moravice uzvodno od brane, ovih dana se izvode radovi na hitnoj rekonstrukciji i sanaciji leve obaloutvrde i klizišta ispod pešačke staze kod odmarališta „Golija“. Građevinske mašine izvođača radova, preduzeća za hidrogradnju, niskogradnju i visokogradnju „HSV“ iz Vlasotinca i Vodoprivrednog društva „Zapadna Morava“ iz Kraljeva su na terenu i trenutno se radi na izgradnji potpornih zidova u zoni klizišta u Šljivaku.

IL-lamontana-logo-TEXT Radovi na sanaciji obaloutvrde uzvodno od napera (VIDEO)

Naručilac posla je Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“, koje je izradilo i neophodnu projektno-tehničku dokumentaciju, a investicija podrazumeva sanaciju obaloutvrde u dužini od 250 metara sa nadvišenjem, čime će se zaštititi ugroženo naselje na levoj obali reke.

Najlepši deo gradskog parka koga dodatno krasi reka dobiće novo ruho, a problem klizišta koje ugrožava pešačku stazu, konačno rešenje. Prema „Situaciji uređenja Moravice u zoni klizišta Šljivak“, pored radova na zaustavljanju odrona, biće uređeno i kupalište sa pristupnim stepeništem.

Opština Ivanjica je u međuvremenu donela odluke o merama hitnosti sanacije i rešila imovinsko pravna pitanja iz svoje nadležnosti.

Na osnovu Uredbe o utvrđivanju državnog programa hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u poplavama u maju i junu prošle godine koju je donela Vlada Srbije, ovoj lokalnoj samoupravi je odobreno ukupno 87,6 miliona dinara.

Za sanaciju leve obaloutvrde reke Moravice uzvodno od napera biće utroćemo 57,6 miliona dinara, a rok za završetak posla je kraj avgusta ove godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *