Elektronska dostava materijala za sednice štedi i do 9 miliona budžeta

U organizaciji Moravičkog upravnog okruga i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Čačku su prestavljeni projekti elektronske dostave materijala za lokalne organe vlasti i elektronskog glasanja.

bannerPREMIER-g Elektronska dostava materijala za sednice štedi i do 9 miliona budžeta

Na prezentaciji, na kojoj je prestavljen projekat elektronske dostave materijala za sednice skupština, opštinskih veća i skupštinskih radnih tela, kao primer dobre prakse promovisana je e-uprava Skupštine grada Čačka, zahvaljujući kojoj će se u  jednom mandatu uštedeti u budžetu oko devet miliona dinara.

  • Loklani organi vlasti u Moravičkom okrugu prelaskom na elektronsku dostavu materijala u mandatu štedeće oko dvadeset miliona dinara, a taj novac će moći da ulože u puteve, izgradnju dečijih vrtića i druge potrebe svojih građana. Osim toga, povećaće se efikasnost i javnost u radu.– izjavio je Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog upravnog okruga, i naglasio da Čačak, kao primer dobre prakse treba da slede i drugi.

IL-euprava-MUO2 Elektronska dostava materijala za sednice štedi i do 9 miliona budžeta

Prezentaciji su prisustvovali predsednici i sekretari skupštine grada Čačka i opština Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani, načelnici opštinskih uprava i njihovi stručni saradnici kao i načelnici upravnih okruga iz okruženja (Šumadijskog, Raškog, Kolubarskog i Mačvanskog), a u radu je učestvovao i dr Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koji je podržao ovaj projkekat i istakao da uvođenje informacionih tehnologija u sistem državne i loklane uprave je naša budućnost, da one obezbeđuju mnoge prednosti, značajnu uštedu  kao i postizanja veće efikasnosti i javnosti u radu,  smanjenju korupcije, a da se prisutni otpori prevazilaze obukama koje se svakodnevno vrše.

Igor Trifunović, predsednik skupštine Grada Čačka, najavio je i dugu fazu ovog projekta nakon rekonstrukcije gradske sale, a to je uvođenje sistema elektronskog glasanja koji do sada ima samo pet gradova u Srbiji.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *