Srebro, bronza i pohvala za ivanjičke recitatore

Ivanjičani su osvojili drugo i treće mesto u kategoriji srednjih osnovaca na Okružnoj smotri recitatora ‘’Pesniče naroda mog’’ u Gornjem Milanovcu. Posebno je pohvaljen učenik Gimnazije u Ivanjici.

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Savezom amatera Srbije juče  je  u gimnaziji „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu organizovao Okružno takmičenje recitatora, povodom Dana opštine i dvestatrogodišnjice Takovskog ustanka. U tri starosne kategorije, nastupili su najbolji recitatori Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana. Žiri je ocenjivao izbor pesme, akcentuaciju i dikciju, prirodnost, izražajnost i sugestivnost kazivanja.

Maša Šljivković iz Čačka (mlađi uzrast), Nikola Perić Iiz Gornjeg Milanovca (srednji uzrast) i Sofija Dimitrijević iz Čačka (stariji uzrast) predstavljaće Moravički okrug u Valjevu na završnoj republičkoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog”.

U kategoriji mlađih osnovaca osim  Maše Šljivković iz Čačka, koja je zablistala sa pesmom  „Sunce“ Dobrice Erića, nagrađene su, Anđelija Stevanović iz Gornjeg Milanovca i Marta Krvavac iz Čačka, drugim odnosno trećim mestom. Pohvalu je dobio Veljko Marković iz Lučana.

U kategoriji recitatora od 5. do 8. razreda prvo mesto pripalo je Nikoli Periću  iz Gornjeg Milanovca, sa pesmom „Onamo amo“ kralja Nikole Petrovića Prvog, dok su drugo i treće mesto zauzele Ivanjičanke, Katarina Koturović, učenica osmog razreda  i Milica Prokopijević, učenica šestog razreda.

Odlukom žirija u kome su bili profesori srpskog jezika i književnosti iz Lučana, Čačka, Gornjeg Milanovca i Ivanjice na čelu sa  Vericom Kostić, masterom srpskog jezika i književnosti, Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora predstavljaće i srednjoškolka Sofija Jovanović iz Čačka koja je recitovala pesmu „Kragujevac“. Božidar Tomović iz Čačka zauzeo je drugo a njegova sugrađanka Natalija Petronijević treće mesto, dok je pohvala pripala Petru Vraniću, gimnazijalcu iz Ivanjice.

Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog” biće održana idućeg meseca u Valjevu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *