Osonica i Luke zbog snega bez struje

Sneg jakog intenziteta koji je juče popodne i tokom večeri padao na području ivanjičke opštine, izazvao je probleme u snabdevanju strujom u pojedinim delovima i otežao normalno odvijanje saobraćaja prema višim i planinskim delovima ove opštine.

Zbog teškog i vlažnog snega, kako saznajemo u lokalnoj Elektrodistribuciji, pokidani su visokonaponski vodovi na području Osonice i Luka, što je izazvalo prekid u snabdevanju električnom energijom većeg dela ovih sela. Usled jakog vetra do povremenih prekida u napajanju dolazilo je i u delu naselja Lučka reka. Kako nam je rečeno, dežurne ekipe će na teren danas pre podne u pokušaju da kvarove što pre otklone.

Sve prioritetne putne deonice su već sinoć pročišćene, ali na kolovozima u višim predelima ima zaostalog snega, pa se preporučuje oprezna vožnja. Novog belog pokrivača na gradskom području je izmedju 5 – 7 centimetara, u brdskim 10 – 15, dok ga je u planinskim predelima Ivanjice i preko 20 centimetara.

IL-sneg-pali-kablovi Osonica i Luke zbog snega bez struje

Standardno, najviše problema je u seoskom području gde se nekategorisani putevi ne čiste od strane komunalnog i preduzeća „Putevi“, a posebno na deonicama koje se koriste za organizovan prevoz đaka do osnovnih škola.

Vozačima se pored opreza preporučuje upotreba zimske opreme prema planinskim naseljima, dok je saobraćaj prema Javoru i Goliji za kamione sa prikolicom i šlepere zabranjen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *