Tribina DS o aktuelnim temama u Srbiji

Opštinski odbor Demokratske stranke u Ivanjici organizovao je tribinu na temu aktuelnih političkih dešavanja u Srbiji gde su govorili, potpredsednica partije Tamara Tripić, Slobodan Milosavljević i penzionisani general, Sreto Malinović. Skupu su prisustvovali članovi i simpatizeri stranke koje je pozdravio Branko Ćurčić, predsednik OO DS-a u Ivanjici nakon čega se obratila i Tamara Tripić.

  • IL-tribina-DS-tamara-tripic Tribina DS o aktuelnim temama u SrbijiMi suštinski moramo da promenimo ovaj sistem jer on urušava i budućnost naše dece. Ne treba nam velika politika već suočavanje sa nepravdom koju živimo i vidimo. Ja bih volela da generacija moje dece zavisi upravo od toga šta su završili od škole i koliko su sposobni, ako ih nedaća pritisne da imaju državu iza sebe koja će da im pomogne i pruži ruku. To je politika DS-a, da svakodnevni život bude bolji. Mi nećemo da idemo na aktuelnu vlast  sa ’’ua’’ već sa konkretnim politikama jer običan građanin želi šansu za posao i bezbdenu budućnost, da školuje dete kako treba ne razmišljajući da li će zbrisati iz ove zemlje čim mu se ukaže prilika. DS mora politiku da vrati na taj nivo i kao takvu je ponudi ljudima. -rekla je Tripićeva u obraćanju prisutnima.

IL-tribina-DS-2 Tribina DS o aktuelnim temama u Srbiji

Penzionisani general, Sreto Malinović, podržao je ideju DS-a jer veruje da ona donosi bolju budućnost.

  • IL-tribina-sreto-malinovic Tribina DS o aktuelnim temama u SrbijiZa ovo kratko vreme koliko sam u DS imao sam priliku da upoznam i čujem ljude koji vode stranku kao i članove, to su sjajni i cenjeni ljudi na koje treba da se ugledaju moja deca i unuci. Voleo bih samo da vidim više omladine na ovakvim skupovima.-kaže Malinović koji je u okviru ove stranke zadužen da bude na čelu Odbora za bezbednost i odbranu.

Slobodan Milosavljević, kao nekadašnji ministar poljoprivrede svoje izlaganje bazirao je na unapredjenju sistema plasmana proizvoda iz ovog kraja poput malina, šljiva, krompira…

  • IL-tribina-slobodan-milosavljevic Tribina DS o aktuelnim temama u SrbijiSrbija je u nekoj novijoj ekonomskoj istoriji imala samo dva proizvoda sa svoje teritorije od kojih je zavisila svetska berzanska cena, jedno je bio bakar a drugi proizvod je malina. Naše crveno zlato koje ne uspevamo decenijama  da pretvorimo u bolji i sigurniji život porodica koje se time bave. Produktna berza u Novom Sadu pomogla je u mnogo čemu da se proizvođači žitarica i industrijskog bilja organizuju i dobiju pravičnu, najbolju moguću cenu za tu godinu. Po ovom modelu može se napraviti i berza jagodičastog voća. Takodje, po modelu žitarica, napravljena su javna skladišta, a verujem da ovde mogu biti javne hladnjače gde će proizvođači čuvati proizvode i sačekati bolju berzansku cenu.-rekao je Milosavljević dodajući da postoji još nekoliko modela koji bi unapredili plasman proizvoda iz ovog kraja a samim tim ostvarili i značajnije prihode.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *