Guča zove Džuliju Roberts na Sabor trubača

Sve je spremno za Dragačevski sabor trubača koji se ove godine održava  od 9. do 13. avgusta. Po prvi put svi programski sadržaji kao i sam ulaz u Guču biće besplatni a očekuje se da poseta premaši dosadašnje. Pozvani su gosti iz zemlje i regiona, visoki zvaničnici a tokom sutrašnjeg dana zvaničan poziv dobiće i glumica Džulija Roberts koja se trenutno nalazi u Beogradu a godinama unazad organizatori imaju želju da ’’najlepši osmeh’’ ukrasi najveću trubačku manifestaciju na svetu.

  • Sutra ćemo uputiti zvaničan poziv poznatoj glumici i njenoj porodici da posete našu manifestaciju, upoznaju se sa svim srpskim običajima, uživaju u zvuku trube i lepo se provedu.-rekao je predsednik saborskog odbora Slobodan Jolović.

On je dodao da će biti puno novina na ovogodišnjem Saboru trubača ali je suština u vraćanju manifestacije njenim izvornim korenima. Na prvom mestu biće truba i trubači, takmičenje zbog kog Guča i postoji a sve to upakovaće u dobru zabavu za mnogobrojne goste. Nakon dužeg vremena šatre će osvanuti i u porti crkve jer ta destinacija je prema Jolovićevim rečima ’’duša’’ Sabora.

  • Ko nije odseo u Crkvenoj porti, počastio se dobrim jagnjećim i prasećim pečenjem, probao hajdučki ćevap, pojeo porciju kupusa, proje, dragačevskog sira i kajmaka i popio hladno pivo ili špricer, kao i da nije bio u Guči.-zaključio je Jolović.

Koncerti ekstardnih zvezda, u delu posebnih programskih sadržaja, zamenjeni su trubačkim. Nastupaće Dejan Petrović i Big Band, Dejan Lazarević, Boban Marković, Goran Bregović i Bijelo dugme, ali i pobednici prethodnog Sabora trubača među kojima i šampion, Guče Ekrem Mamutović , orkestri Saše i Bojana Krstića, Marka Gligorijevića i Ljubivoja Dikovića i Janka Jovanovića.

  • Kompletna produkcija Sabora trubača, opštinu Lučane i druge lokalne institucije ne košta ništa jer smo zahvaljujući dobroj organizaciji i sponzorima koji su prepoznali ovaj brend, zatvorili kompletnu finansijsku strukturu 57. Dragačevskog sabora a to je negde preko 110 000 eura.-rekao Dobrivoje Marinski, direktor produkcije.

I smeštaj u kampu ove godine je povoljniji i koštaće samo 4 eura po danu. Privatni smeštaj  je oko 20 eura.

Sabor će otvoriti ministar trgovine Rasim Ljajić a ovogodišnji domaćin je poznati privrednik dugogodišnji sponzor trubačke manifestacije, Miroljub Aleksić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *