Mocartovom simfonijom otvoren ovogodišnji ARLEMM

Mocartovom simfonijom otvorena je ovogodišnja, 8. po redu ARLEMM manifestacija, a u izvođenju Gudača svetog Đorđa i orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije.

Kao solista, publici se predstavila Aneta Ilić – sopran, jedna od najistaknutijih vokalnih umetnica Srbije.

Ljubitelji džeza uživali su u spektakularnom nastupu beogradskog džez sastava Nejkid (Naked), dok je na Gradski trg – posle 35 dana putovanja kroz zapadnu Srbiju, stigla i izložba fotografija „Umetnički karavan“, autora Kreativnog studija Džumandži.

IL-ARLEMM-2017- Mocartovom simfonijom otvoren ovogodišnji ARLEMM

ARLEMM je kulturno – edukativna manifestacija, koja se održava u Arilju u periodu od 16.7. do 30.7.2017. godine, pod pokroviteljstvom Extreme Intimo iz Arilja koji je prepoznao kulturni značaj ove manifestacije. Okuplja najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz različitih umetničkih polja: klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti, sa idejom da prvenstveno deci i mladima, a onda i svim slojevima društva, približi prave kulturne vrednosti.

Tokom naredne dve nedelje programa, u okviru ARLEMM-a 2017 će nastupati oko 120 istaknutih domaćih i stranih izvođača, a organizator predviđa više od 200 aktivnih učesnika, polaznika iz gotovo svih zemalja u okruženju. Izvođači na ovogodišnjem ARLEMM art festivalu su: Divna Ljubojević, Amira Medunjanin, Duvački orkestar i rok bend pod rukovodstvom Aleksandra Sedlara a sa Draganom Đorđevićem – Suzukijem kao solistom na violončelu, Kralj Čačka, grupa Galija, Fridom – Džimi Hendriks tribjut bend, Gitarinet gruv sistem i mnogi drugi.

IL-ARLEMM-2017-2 Mocartovom simfonijom otvoren ovogodišnji ARLEMM

Festival se održava 21. i 22. jula na rečnom ostrvu Uski vir, na reci Rzav. Kreativnost mladih umetnika, koji samo za ovu priliku stvaraju neponovljiva umetnička dela, čini ARLEMM art festival jedinstvenim ne samo po sadržaju programa, već i po posebnom sklopu umetnosti, muzike i prirode na jednom mestu.

Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Arilje, a u saradnji sa Crkvenom opštinom grada Arilja, Narodnom bibliotekom Arilje, zlatnim sponzorom i partnerom manifestacije Extreme Intimo i brojnim donatorima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *