Novih 450 metara asfalta za meštane Komadina

Juče je u zaseoku Komadine u Mesnoj zajednici Međurečje završeno asfaltiranje dela puta dužine oko 450 metara. Akciju su pokrenuli meštani a finansijski značajno pomogla opština Ivanjica. Širina asfaltnog zastora je tri metra, a radove je izvelo ovdašnje preduzeće „Putevi“.

IL-put-komadine3 Novih 450 metara asfalta za meštane Komadina

  • IL-momcilo-mitrovic Novih 450 metara asfalta za meštane KomadinaPut za građane i meštane svih sela znači veoma mnogo. Ovdašnja investicija bila je vredna oko 2,2 miliona dinara. Građani su dogovorno prikupili 30 odsto sredstava dok je ostatak obezbedila lokalna samouprava iz svog budžeta. Ovo je samo početak radova na sređivanju seoske putne infrastrukture u našoj opštini. Nadamo se da ćemo nastaviti ovaj put i dalje, ali i ostale putne pravce, jer je asfalt žila kucavica za ljude koji žive u selima – rekao je za InfoLIGU Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Do ovog zaseoka će se ubuduće stizati brže i bezbednije, a samo asfaltiranje puta prekinuće dugogodišnje bacanje para u održavanje makadama koji vremenske nepogode brzo devastiraju zbog same konfiguracije terena.

IL-put-komadine2 Novih 450 metara asfalta za meštane Komadina

  • IL-put-komadine-miljko-lisanin Novih 450 metara asfalta za meštane KomadinaOvaj put za Donje Lišane, zaseok Komadine i Međurečje uopšte znači mnogo. Meštani su akciju pokrenuli, a zahvaljujući predsedniku opštine i njegovom timu uspeli smo da ovu deonicu danas završimo i pustimo u saobraćaj. Na dinar izdvojen od strane građana opština je dala dva – , kaže Miljko Lišanin jedan od pokretača akcije prikupljanja novca.

Stanovnici Komadina su ozbiljni proizvođači malina, a u celom zaseoku živi oko 120 domaćinstava. Prema njihovim rečima, za narednu godinu planiraju nastavak asfaltiranja ove deonice u preostaloj dužini od 570 metara, ali i glavnog puta kroz zaseok, od prodavnice do lokalnog groblja, dužine oko 1,5 kilometara

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *