STOP HLADNJAČARIMA – Malinari staju na Vidovdan!

Na Vidovdan 28. juna  svi malinari Srbije pozvani su od strane  Asocijacije malinara da stanu sa berbom. Ovo je stav Upravnog odbora  Asocijacije koji je održan sinoć u Arilju gde je dogovoreno da će istog dana održati i miran protest u znak protesta zbog niske otkupne cene koja se kreće oko 120 dinara.

 • Pozivamo malinare da na Vidovdan ne beru maline, a za dalje, odnosno hoće li obustava berbe biti nastavljana, dogovorićemo se naknadno. Cilj je  da se suprotstavimo monopolistima koji cenom od 100 do 120 dinara po kilogramu uništavaju seljake i proizvodnju maline u Srbiji – kaže Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.

U Arilju će, tačno u podne, na Vidovdan  biti održan protesti malinara iz ovog grada, Ivanjice, Požege, Kosjerića i susednih opština a slični protesti najavljeni su i za druga malinarska područja u Srbiji.

 • Planiramo da se do srede sastanemo sa predsednicima opština i da od njih čujemo da li podržavaju zahteve malinara kao što je to Arilje već učinilo. Sa situacijom oko otkupa maline upoznaćemmo i predsednika države i nadležne ministre – kaže Radović.

You may also like...

6 Responses

 1. Velika Reka kaže:

  Puna podrska iz Velike Reke…..

 2. cica kaže:

  Ljudi, samo da se zahteva da se cena zna 1 februara. To je jedino resenje. Ovako svake godine imamo problem. Samo unapred cena da znamo da li da radimo ili ne.

 3. Mileta kaže:

  Samo napred ljudi. Moramo se jednom sa njima raksrstiti. Dosta su nas eksploatisali.

 4. Ana kaže:

  Zasto na Vidovdan kada tada i onakó skoro niko ne bere? I zasto se ne organizuje bojkot jedne ili dve hladnjace (recimo Cropsa jer je on dao cenu od 100 din,i najveceg u Arilju)? Dati svu malinu drugim hladnjacama

 5. sara kaže:

  Samo hrabro,slozno i istrajno.Ako nema drzava resenje neka pusti na primer Slovence kao nekad kada smo prodavali u buricima malinu i bili prezadoviljni

 6. Milideda1 kaže:

  Motike,vile u ruke i naravno komanda:NAPRED!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *