Ivanjica proslavila dan opštine

Svečanom akademijom i dodelom Junskih nagrada opština Ivanjica danas je obeležila svoj dan. Varoš postoji 184 godine, dok je zvaničan status dobila 16. juna 1866.godine , ukazom kneza Mihaila Obrenovića, tadašnjeg vladara Srbije.

Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, čestitao je sugrađanima Dan opštine podsećajući na najvažnije aktivnosti koje je aktuelna vlast sprovela u prethodnih godinu dana. Od kapitalnih projekata izdvojio je gasifikaciju Ivanjice, izgradnju Dijaliznog centra, rekonstrukciju zgrade Medicine rada, adaptaciju atarskih i nekategorisanih puteva u saradnji sa vojskom, izgradnju četvrtog vrtića u Ivanjici… VIDEO:Rezultati rada lokalne samopuprave opštine Ivanjica 2016/17

  • IL-dan-opstine-lazovic Ivanjica proslavila dan opštineTo su samo neki od projekata na kojima smo predano radili u prethodnom periodu i njihova realizacija je izvesna. I dalje ćemo predano raditi i truditi se da budemo efikasniji a sve u cilju boljeg života naših sugrađana. -rekao je Lazović i posebno se zahvalio Vladi RS i njenim institucijama na dosadašnjoj odličnoj saradnji.

IL-dan-opstine-hor Ivanjica proslavila dan opštineIL-dan-opstine-1 Ivanjica proslavila dan opštine

Na svečanoj akdemiji dodeljene su i Junske nagrade zaslužnim institucijama i pojedincima. Povelju opštine dobio je Razvojni program Evropski PROGRES za intezivnu podršku i implementaciju projekata koji su doprineli sveobuhvatnom razvoju i unapređenju kvaliteta života lokalne zajednice. Još jedna otišla je na adresu nemačke Međunarodne organizacija za međusobnu saradnju (GIZ) za izuzetnu saradnju  i realizaciju projekata energetske efikasnosti. Junsku nagradu u vidu pohvale dobio je sveštenik Siniša Nikitović na osnovu dosadašnjeg humanitarnog rada u svojoj parohiji dok je Petar Karadžić ,radnik Društva za dečiju i cerebralnu paralizu, dobio novčanu nagradu i povelju  kao čovek koji od vojničkih dana daje nesebičan doprinos unapređenju života osoba sa invaliditetom.

IL-dan-opstine-nagrade Ivanjica proslavila dan opštine

 

IL-dan-opstine-folklor-dk Ivanjica proslavila dan opštine

U revijalnom delu programa povod proslave Dana opštine prisutni su imali priliku da vide KUD ’’Doma kulture’’, gradski hor ’’Iva vocalis’’ i koncert Zemunskog kamernog orkestra.

IL-dan-opstine-zemunski-kamerni-orkestar Ivanjica proslavila dan opštine

Promocija knjige posvećena čuvenoj lekarskoj porodici Spasović, pod nazivom ’’Porodica u belim mantilima’’ planirana je za subotu kada će i škole svojim programom obeležiti Dan opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *