Gradi se kapela na groblju u Varjačama

Stanovnici naselja u  Varjače i Kiseljak u Mesnoj zajednici Prilke, posle više decenija čekanja konačno će dobiti nešto što je civilizacijski normalno. Reč je o kapeli na Varjačskom groblju površine oko 400 kvadrata, sa svim namenskim prostorijama. Objekat je vredan 4 miliona dinara, od čega su veći deo novca uložili sami meštani, deo finansija snosiće Mesna zajednica Prilike a očekuje se i podrška od strane lokalne samouprave.

IL-izgradnja-kapele-varjace1 Gradi se kapela na groblju u Varjačama

Jedan od inicijatora izgradnje ovog objekta je  član saveta MZ Prilke, Dobrivoje Radović.

  • IL-dobrivoje-dole-radovic Gradi se kapela na groblju u VarjačamaOva kapela je od ogromnog značaja za sve meštane Prilika , posebno ovih zaseoka koji gravitiraju ka Varjačskom groblju. Bilo je neophodno stvoriti uslove za dostojno sahranjivanje i poslednji ispraćaj pokojnika. Očekujemo ovih dana da bude potpisan ugovor sa lokalnom sam,oupravom oko ustupanja zemljišta, danas smo izlili ploču a veliki deo radova obavili su sami meštani. Imamo podršku JP ’Komunalno’’, angažovana su i četiri stručna lica pa se nadamo da će radovi biti završeni u predviđenom roku, najkasnije do kraja godine.-rekao je Dobrivoje Radović.

IL-izgradnja-kapele-varjace2 Gradi se kapela na groblju u Varjačama

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, prisustvovao je izlivanju ploče na ovom objektu i tom prilikom istakao da će lokalna samouprava podržati svaku inicijativu građana koja je od značaja za unapređenje uslova života u tom mestu.

  • IL-momcilo-mitrovic Gradi se kapela na groblju u VarjačamaShodno mogućnostima lokalne samouprave, u zakonskim okvirima, podržaćemo svaku inicijativu građana bilo da je reč o izgradnji objekata, rekonstrukciji puteva ili pomoći ugroženim porodicama. Cilj je da unapredimo uslove života u svakom delu naše opštine i smatram da zajedničkim snagama možemo postići dobre rezultate.-rekao je Mitrović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *