Novoj Srbiji crveni karton

Da li će NS dobiti crveni karton i u Lučanima znaće se u veoma kratkom roku. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Slobodan Jolović, poverenik Srpske napredne stranke u Lučanima, izjavio je da će ova odluka biti još jednom preispitana jer je, u odnosu na izborne rezultate, vidljivo da birači NS u Lučanima nisu podržali predsedničkog kandidata  Vuka Jeremića.

  • IL-Jolovic-sns Novoj Srbiji crveni kartonOdluka vrha stranke NS je da podrže Vuka Jeremića. Obzirom da je taj kandidat osvojio malo glasova u Dragačevu jasno je da NS na lokalu  nije bila aktivna u kampanji  i da su se na neki način solidarisali sa nama, tako da moramo sve to uzeti u obzir pre konačne odluke.-rekao je Jolović.

On se osvrnuo i na izborne rezultate u Dragačevu po izbornim jedinicama.

  • U onim mesnim odborima gde su rezultati ispod proseka, razmatraćemo eventualne promene na rukovodećim mestima kako bismo što spremnije dočekali izbore za Savete mesnih zajednica , zakazane za 30. april. Takođe moramo zauzeti zajednički stav oko inicijative za izmenu statuta opštine Lučani. Broj od 45 odbornik, koliko sada broji lokalni parlament, je neprimeren u odnosu na broj stanovnika 17 018. Zalagaćemo se da se on smanji na 25.-rekao je Jolović.

Predsednički kandidat SNS-a, Aleksandar Vučić, na području opštine Lučani osvojio je 61,47 odsto glasova. Šef izbornog štaba ove stranke, Milivoje Dolović, kaže da su izbori protekli bez nepravilnosti a da analiza po izbornim jedinicama tek predstoji.

  • IL-dolovic-sns Novoj Srbiji crveni kartonIzbori su protekli bez jednog incidenta i želeo bih da tako bude za dvadesetak dana kada se budu sprovodili izbori za Savete mesnih zajednica. Najbolji rezultat naš predsednički kandidat zabeležio je u Rtima, Živici, Viči2, Dljinu2, Grab –Rogači.-rekao je Dolović.

SNS u Lučanima očekivao je  bolji rezultat u Donjem Dragačevu ali se ispostavilo da je predsednički kandidat Aleksandar Vučić više glasova dobio u Gornjem Dragačevu. Obzirom na investicije koje su se slile na gradsko područje, iz štaba SNS kažu da je Donje Dragačevo podbacilo bar za 15 odsto glasova.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *