Poziv za prikupljanje arhivske građe o Nušićijadi

Ove godine se obeležava pola veka od začetka Nušićijade.

1967.godine pokrenut je ”Septembar u Ivanjici” koji se već naredne pretvorio u ”Nušićijadu”, pa se u slavu humora praznovalo do 1972. Nakon što se ugasila Nušićijada, Ivanjica je živela život Malog Holivuda, da bi posle izvesnog vremena umetnički život ove varoši uminuo. Posle sušnih godina, kultura se u Ivanjicu vratila na velika vrata, zahvaljujući njenim građanima. Povratak Nušićijade na scenu vratio je Ivanjici dostojanstvo, renome i ugled koji zaslužuje.

IL-KudeS-poziv474 Poziv za prikupljanje arhivske građe o Nušićijadi

Povodom proslave pola veka od začetka kulturno-zabavnog-humorističkog praznovanja, Nušićijada priprema monografiju, film i izložbu o prethodnih 50 godina kulture u našoj varoši u kojoj se rodio ne samo ovaj festival, nego i mnoge serije, filmovi, likovne kolonije, a možda i ponešto čega nismo svesni, a trebalo bi da budemo.

Stoga vas pozivamo da zavirite u porodične albume i spise, podstaknete prijatelje i komšije da učine isto, i dostavite nam svoju privatnu arhivsku građu na skeniranje, čuvanje i, uz vašu dozvolu, moguće publikovanje.

Materijal možete dostaviti u kancelariju Udruženja građana ‘’KudeS’’u Domu kulture svakog radnog dana od 10 do 16 časova i slati mejlom na [email protected], ili doneti na štand u centru grada tokom akcije “Na pola puta” koja će biti organizovana 31. marta 2017. od 11 do 15 časova.

Unapred vam hvala za pomoć da se upotpuni kolektivno sećanje i očuva istorija naše varoši.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *