Trideset kilograma kukuruza po grlu krupne stoke

Opština Ivanjica je posredstvom Ministarstva poljoprivrede, iz Direkcije za robne rezerve obezbedila 200 tona merkantilnog kukuruza za ishranu krupne stoke. Prvobitna zamisao je bila da se tokom izuzetnog hladnog perioda sa velikim snegom u januaru, pomognu vlasnici goveda sa teritorije 9 mesnih zajednica, gde se prema zvaničnim podacima gaji oko 4.000 grla goveda.

U međuvremenu ta odluka je proširena na čitavu teritoriju opštine, u kojoj prema dostupnim podacima postoji gotovo 6.400 grla. Tako će vlasnici goveda u narednom periodu moći da podignu po 30 kilograma kukuruza po grlu kao pomoć Vlade Srbije stočarima sa teritorije opštine Ivanjica.

S tim u vezi, opštinska uprava je pozvala sve vlasnike goveda sa svoje teritorije, da do 10. marta 2017.godine u područnim veterinarskim stanicama uzmu potvrdu o broju grla na svom gazdinstvu. Ove potvrde će im biti neophodne kao dokaz prilikom preuzimanja kukuruza doniranog od strane države.

Poljoprivrednici će u narednom periodu preko predsednika saveta mesnih zajednica biti obavešteni o datumu preuzimanja dodeljene stočne hrane u centrima mesnih zajednica.

Prema podacima odseka za poljoprivredu opštinske uprave, najviše goveda u selima ivanjičke opštine ima u Brezovi, 769. Slede Kušići sa 538, Osonica sa 492, Devići sa 465, Brusnik sa 367 i Koritnik sa 338 grla goveda.

You may also like...

1 Response

  1. Mirko kaže:

    Cuo sam da su neke vlasti pred izbore delile secer mast ulje ali kukuruz deli jos nisam,to su ovi nasi politicari sa razlogom odložili pred izbore da se pokažu kako misle o narodu na selu samo me zanima ko ce da razmeravaju kukuruzu imam ja kantar posto su džakovi po 50 kilograma .bravo 1 glas 30 kg kukuruza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *