Dom zdravlja u Ivanjici nema očnog lekara

Dom zdravlja u Ivanjici već nekoliko nedelja nema očnog lekara odnosno oftalmologa. Specijalista za ovu oblast medicine je otišla u penziju, a na njeno mesto je raspoređena druga doktorka. Međutim, ona se nakon kraćeg vremena, na poziv Ministarstva zdravlja preselila u Beograd i sada radi u Kliničkom centru Srbije.

IL-EyeChart Dom zdravlja u Ivanjici nema očnog lekara

U ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno se ne zakazuju pregledi očiju, a ovakva situacija će kako saznajemo potrajati.

  • IL-Hitna-Sretina-stojanovic Dom zdravlja u Ivanjici nema očnog lekaraVeć smo obavili razgovore sa nadležnima u Ministarstvu zdravlja i upoznali ih sa novonastalom situacijom. Čvrsto nam je obećano da ćemo u najkraćem roku dobiti dozvolu za zaposlenje novog oftalmologa, iako je prijem u državne institucije zabranjen do 2018. godine. Međutim, nama to odmah neće rešiti problem, jer novoprimljeni lekar mora ići na specijalizaciju koja će trajati 5 godina – rekla je za InfoLIGU direktorka Doma zdravlja u Ivanjici, dr Sretina Stojanović.

Pacijenti kojima je potreban pregled kod oftalmologa, po bilo kom osnovu, u narednom periodu će uz uput koji izdaje izabrani lekar, morati u bolnicu u Čačku.

To ne važi za one koji preglede obavljaju u privatnoj lekarskoj praksi.

IL-of Dom zdravlja u Ivanjici nema očnog lekara

Situaciju komplikuje i novi Zakon o držanju oružja, prema kome će vlasnici oružja morati da pribave potvrdu očnog lekara. Zakon o bezbednosti saobraćaja takođe propisuje da prilikom polaganja vozačkog ispita, potencijalni novi vozači moraju imati uverenje oftalmologa, a to isto važi i za starije sugrađane preko 65 godina, prilikom produženja vozačke dozvole.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *