Završena izgradnja Dijaliznog centra u Ivanjici

Predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović, u okviru svojih redovnih aktivnosti obišao je novoizgrađeni Centar za dijalizu u krugu ivanjičkog  Doma zdravlja.

Konkretan povod bio je završetak građevinsko-zanatskih radova na ovom veoma važnom objektu, koji će puštanjem u rad obezbediti kvalitetan medicinski tretman za oko dvadesetak ovdašnjih bolesnika, koji su prethodnih godina na dijalizu dva puta sedmično odlazili u čačansku bolnicu.

IL-dijalizni-centar-ulaz Završena izgradnja Dijaliznog centra u Ivanjici

Prema Lazovićevim rečima, ukupna korisna površina Dijaliznog centra je 325 metara kvadratnih, a narednih dana će uslediti i tehnički prijem objekta.

  • IL-zoran-Lazovic-dijal.cent_ Završena izgradnja Dijaliznog centra u IvanjiciIzuzetno smo zadovoljni standardom i kvalitetom izvedenih radova, čime su stvoreni svi preduslovi za montažu neophodne medicinske opreme, koju nam je doniralo Ministarstvo zdravlja republike Srbije. Njena instalacija planirana je za mart mesec, a samo otvaranje centra za kraj marta ili početak aprila. Ova ustanova biće od ogromnog značaja za čitavu Ivanjicu, a posebno za korisnike njenih usluga – kaže za portal InfoLIGa predsednik opštine Zoran Lazović.

Vrednost izvedenih radova je 23,6 milona dinara, a kompletna suma izvođaču radova, Zanatskoj zadruzi „CPM“ iz Užica, isplaćena je krajem prošle godine iz budžeta opštine.

IL-dijalizni-centar Završena izgradnja Dijaliznog centra u Ivanjici

Inače, Dom zdravlja u Ivanjici će prema rečima predsednika opštine, tokom februara od Ministarstva zdravlja dobiti i dva savremena terenska medicinska vozila sa pogonom na sva četiri točka. Time će se značajno unaprediti kvalitet pružanja usluga ove zdravstvene ustanove pacijentima iz seoskog područja.

 

You may also like...

3 Responses

  1. Lako je dičiti se, da nije bilo projekta, ne bi ni temelje iskopao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *