Uhapšeno 30 policajaca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su 30 policijskih službenika saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku i tri bivša pripadnika saobraćajne policije iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da su od vozača koji su počinili prekršaj primali različite novčane iznose kako im ne bi pisali prekršajne prijave. Sumnja se da su osumnjičeni na ovaj način oštetli budžet Republike Srbije za 1.505.000 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku, uhapšeni su policijski službenici B.G.(46), B.D. (42), B.G. (45), D.G. (51), D.N. (42), J.N. (37), K.Ž. (52), K.S. (47), L.R. (48), M.N. (36), M.L. (48), M.R. (47), M.S. (48) , P.Ž. (45), P.G. (49, P.T (46), P.V. (38), R.V. (45), R.P. (39), R.D. (50), R.G. (47), R.M. (37), S.Z. (45), S.M. (43), S.R. (37), T.M. (36), V.D. (44), Z.M. (46).

Uhapšeni su i bivši pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku B.B. (54), D.Z. (47) i S.M. (52), dok je protiv jednog osumnjičenog podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, od februara do maja ove godine na području Ibarske magistrale, u zoni svoje odgovornosti, prilikom izvršenja konkretnih zadataka, od više učesnika u saobraćaju, koje su prethodno uočili u izvršenju saobraćajnih prekršaja, zahtevali i primali novac u različitim iznosima.

Postoje osnovi sumnje da su nevršenjem službene dužnosti, svesno i voljno, pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe i vozače koji su kontrolisani i uočili u saobraćajnom prekršaju.

Za uočene prekršaje i primenjena policijska ovlašćenja osumnjičeni nisu sačinjavali Zapisnike o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju protiv vozača koji su počinili saobraćajne prekršaje, zbog čega protiv vozača nisu pokretani i vođeni prekršajni postupci.

Osumnjičenim policijskim službenicima saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku Č.D. (43) i T.B. (31), određeno je zadržavnje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da su tokom marta ove godine u dva navrata prilikom izvršenja konkretnih zadataka, nevršenjem službene dužnosti, svesno i voljno, pribavili korist vozačima koje su kontrolisali i prethodno uočili u saobraćajnim prekršajima.

Osumnjičeni Č.D. i T.B.  kako se sumnja, za uočene prekršaje i primenjena policijska ovlašćenja nisu sačinjavali Zapisnike o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju protiv vozača koji su izvršili saobraćajne prekršaje, zbog čega protiv vozača nisu pokretani i vođeni prekršajni postupci. Na ovaj način oštetili su budžet Republike Srbije za 21.000 dinara.

Svi  osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Čačku.

You may also like...

1 Response

  1. Janko kaže:

    Ovo sve neka deca, maloletna, nigde nema imena samo inicijali… koga to zanima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *