REAGUJTE! Bahati vozači nam ugrožavaju bezbednost

Deca u školi uče stihove poznate pesme “gde pronađeš mesto tu drvo posadi”, nažalost ove stihove bahati vlasnici vozila pretočili su u “gde nađeš slobodno mesto auto parkiraj”. Upravo ove rečenice su uvod u priču o vlasnicima vozila koji nemaju osnovnu kulturu gde i kako parkirati auto. Navešćemo tri primera koja najbolje pokazuju koliko su pojedinci  bahati i da im je važnije parkirati auto nego sačuvati bezbednost dece  i odraslih.

Slučaj prvi odnosi se na ulicu Cvetka Zečevića od semafora do visećeg mosta. Iako je ta ulica jenosmerna a parkiranje dozvoljeno sa jedne strane, vozači nemilosrdno koriste i drugu za parkiranje. Poznato je da ovom deonicom svakodnevno prolaze đaci koji su primorani da obilaze parkirana vozila (često i na trotoaru) pa su samim tim izloženi opasnosti. Petkom u ovoj ulici je pravi haos.

IL-Parkiranje-3 REAGUJTE! Bahati vozači nam ugrožavaju bezbednost

Još drastičniji sličaj je u Nušićevoj ulici, od pijace prema crkvi. Opština je investirala postavljanje zaštitnih stubići duž jedne strane da se obezbedi trotoar i ulazi u kuću meštana ovde nastanjenih ali ni to nije bila prepreka bahatim vozačima da izlome postavljene stubiće kako bi sebi obezbedili mesto za parking. U glavnoj ulici kod nekadašnjeg Šah kluba ništa bolja situacija. Istina, tu je dozvoljeno parkiranje, ali vozači svoje automobile često  priteraju uz same objekte tako da pešaci i majke sa decom u kolicima ne mogu proći.

IL-Parkiranje-2 REAGUJTE! Bahati vozači nam ugrožavaju bezbednost

Vozači nesavesnim parkiranjem najviše stvaraju probleme u ulicama gde nema označenih naplatnih mesta. Nažalost te ulice gravitiraju prema školi, Domu zdravlja, pijaci, gde je frekventnost velika, a bezbednost mala.

Obzirom da je ljudska savest zakazala, očigledno je da se nadležne službe ovim moraju pozabaviti u najskorije vreme.

You may also like...

3 Responses

  1. Mama kaže:

    Ma da svi su drugi krivi…jadno vozaci, oni nista nisu krivi, nego deca ne znaju sta je trotoar? Hajde stvarno sramota bre. Pa sta ima veze od cega su stubici aman…. Daj da ih izliju od metala da bi vandali imali tezi posao… Pametnije je da se bavite decom i da ih vaspitate a nadlezni da se bave ovim nevaspitanim vozacima…

  2. realno kaže:

    a stubovi su toliko jaki da djak prvak moze da ih izvali,al je vazno da su izdvojena ogromna sredstva, haha, samo gde su i u kom dzepu zavrsila to je pitanje….parkinzi takodje savremeni kao u Londonu…

  3. vozač kaže:

    i pešaci se u ivanjici ponašaju kao u novom pazaru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *