Kolektiv OŠ ”Milinko Kušić” oprostio se od voljene koleginice Ljiljane Ljilje Vučićević

Kolektiv Osnovne škole Milinko Kušić  danas se komemorativnim skupom oprostio od rano preminule koleginice, učiteljice Ljiljane Ljilje Vučićević:

IL-in-memoriam-ljilja-vucicevic Kolektiv OŠ ''Milinko Kušić'' oprostio se od voljene koleginice Ljiljane Ljilje Vučićević

-Danas je osvanuo dan pun tuge, bola i neverice jer naše Ljilje više nema. Niko od nas  u to još ne može da veruje. Gledam u ovu prostoriju zatečen i nem i neprestano pokušavam da tu, među vama ugledam i njen lik- lik žene, drage  koleginice pune elana i pozitivne energije kojom je plenila. Volela je druženja, trudila se da nas okupi oko sebe i to joj je uvek uspevalo. Pa i danas. Okupila nas je u ovolikom broju da joj odamo počast, a čini mi se da će se sada pojaviti, nasmejati se i reći da sve ovo nije istina i da je još tu, među nama.

Ništa nije nagoveštavalo da će je smrt iznenada, podmuklo oteti od svojih najmilijih: supruga, dece, unučića, prijatelja, kolega , od svojeg II/4. Te male glavice, njeni đaci dans u tišini i okicama punih suza u svojim mislima pozdravljaju se od svoje učiteljice. Nedostajaće im njena ljubav, pogled pun milovanja, njene pohvale i poneki blagi prekori. Neko od njih je možda i ljut jer od nje neće čuti sve ono što se od jedne učiteljice može čuti  do završetka četvrtog razreda. Jer prva učiteljica se mnogo voli.

Roditelji drugaka će LJiljin prerani odlazak razumeti i oprostiti jer znaju da život ponekad ume da bude okrutan, pun gorčine i bola.

LJiljini najmiliji taj bol će večno nositi u svojoj duši, srcu i sećanju.

Bila je uzorna supruga, majka i iznad svega najvoljenija baka.

Bila je dobra komšinica i odana prijateljica.

Kolektiv naše škole je ostao bez svoje uzorne i poštovane koleginice, prijatelja, sestre…

Počivaj u miru draga naša Ljiljo.

Slava joj!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *