Ivanjički crkveni hor vrši upis članova od četvrtka 19. septembra

Crkvena opština Ivanjica poziva sav verujući narod da se priključi crkvenom horu pri crkvi svetog cara Konstantina i carice Jelene u Ivanjici.

Članovi crkvenog hora mogu da budu sva deca predškolskog i školskog uzrasta, zatim srednjoškolci, studenti, ali i odrasli bez starosnog ograničenja. Poziv se odnosi podjednako na muški i ženski pol bez obzira na posedovanje ili neposedovanje formalnog ili amaterskog muzičkog obrazovanja.

Audicija će se održati u parohijskom domu kod ivanjičke crkve u četvrtak 19. septembra 2024. godine od 17 do 19 časova. I pored toga otvoren je stalan prijem članova što omogućava zainteresovanima da pristupe horu kada su u mogućnosti, prema sopstvenim željama.

Članstvo u crkvenom horu je bez novčane nadoknade i potpuno je dobrovoljno.

IL-Hor-ckrveni Ivanjički crkveni hor vrši upis članova od četvrtka 19. septembra

Probe će se održavati u prostorijama parohijskog doma u dogovorenim terminima. Hor svake nedelje učestvuje u Svetim Liturgijama u ivanjičkoj crkvi ulepšavajući crkvene službe umilnim pojanjem, ali ima i nastupe na brojnim svečanostima. Planirana je saradnja i sa drugim horovima, zajednički nastupi, putovanja, gostovanja i neizostavna lepa druženja.

Sve aktivnosti hora su pod nadzorom sveštenstva ivanjičke crkve, a u ulozi dirigenta hora biće, kao i do sada, profesorka, Anita Pešić Ivković.

Ovo je dobra prilika da se na direktan način približimo našoj bogatoj crkvenoj muzici i našoj uzvišenoj pravoslavnoj veri.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *