Svečani prijem studenata prve godine na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

U ponedeljak, 30. septembra 2024. godine, uz intoniranje univerzitetske himne, na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku počela je nova školska godina za studente prve godine osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija.

Tradicionalni svečani prijem organizovan je u velikom amfiteatru Fakulteta za studente 50. generacije akademskih i 65. generacije strukovnih studija. Brucoše su dočekali članovi dekanskog kolegijuma Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, profesori, asistenti i saradnici, kao i starije kolege studenti iz Studentskog parlamenta.

IL-FTN-Ccacak-2 Svečani prijem studenata prve godine na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

U pozdravnom obraćanju dekan Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, prof. dr Danijela Milošević, poželela je dobrodošlicu studentima prve godine, brucošima na početku novog puta koji ima za cilj sticanje visokog obrazovanja. Takođe je istakla da je misija fakulteta da od svojih studenata stvori profesionalce i intelektualce, cenjene stručnjake u oblastima za koje se školuju da bi bili konkurentni na tržištu rada. Kolektiv fakulteta je tu za studente, da ih prati i prilagođava se, kako bi zajedno napravili najbolje rezultate.

-Predlažem vam da se družite kroz različite studentske aktivnosti, da rastete i napredujete zajedno, a sutra kada diplomirate da napravite trajan i kvalitetan poslovni odnos.- završila je svoje obraćanje prof. dr Danijela Milošević.

IL-FTN-Ccacak-4 Svečani prijem studenata prve godine na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

Posle dekana fakulteta, studentima se obratio i student prodekan, Marko Pavlović, uputivši im reči dobrodošlice i podrške u ime Studentskog parlamenta.

Prisutne je pozdravio, u ime grada Čačka, član gradskog veća za nauku, obrazovanje i kulturu, prof. dr Miloš Papić, a zatim i pomoćnik direktora Studentskog centra Kasija Vukajlović.

IL-FTN-Ccacak-5 Svečani prijem studenata prve godine na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

Članovi kolektiva Fakulteta tehničkih nauka u Čačku svake godine rade na unapređenju studijskih programa, opreme i resursa kako bi svojim studentima pružili znanje koje će budućim diplomiranim i strukovnim inženjerima omogućiti uspešan napredak u karijerama i poslovnim poduhvatima koje ih po završetku fakulteta očekuju.

Nakon prijema, za studente prve godine osnovnih akademskih i strukovnih studija počela su  predavanja u ovoj akademskoj godini.

IL-FTN-Cacak-1 Svečani prijem studenata prve godine na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *