Ljubav dečaka i laneta koja će vas potpuno raznežiti (VIDEO)

Ivanjica -Četrnaestogodišnji Nikola Todorović iz sela Močioci kod Ivanjice ima nesvakidašnjeg kućnog ljubimca.  Reč je lanetu koje je našao u šumi dok je sa ocem brao jagode. Tek rođena životinja ležala je u travici ispuštajući tužne zvuke, potpuno bespomoćna i uplašena. Nikola je je bez razmišljanja lane poneo kući i uz puno ljubavi i truda, udahnu mu nov, bezbrižan život.

Bambika, kako je Nikola nazvao svog kućnog ljubimca, nema roditelje ali se pokraj njega oseća bezbrižno i voljeno i svaki dan, kada se vraća iz škole, beskrajno mu se obraduje.

Iako za ove životinje važi pravilo da su veoma bojažljive zahvaljujući porodici Todorović Bambika je postala veoma pitoma pa se odlično slaže i sa Nikolinim drugarima.

IL-deca-i-lane Ljubav dečaka i laneta koja će vas potpuno raznežiti (VIDEO)

Profesorka srpskog jezika i književnosti, Marija Vuković Djedović, kaže da je za decu veoma važno druženje sa životinjama i prirodom.

Bambika je već četiri meseca u porodici Todorović. Ubrzo će izrasti u lepu srnu koja će možda potražiti život u svom prirodnom okruženju, ali je sigurno da ljubav i pažnju sa kojom je odgajana u porodici Todorović nikada neće zaboraviti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *