Eko kamp na Goliji za decu iz Gusinja i Ivanjice (VIDEO)

U okviru projekta ’’Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO“ koji je odobren za finansiranje od strane Evropske unije – Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora, na Goliji je u toku realizacija Eko kampa za decu iz Gusinja i Ivanjice. Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje su sprovedene u sklopu projekta čija je vrednost  389,635.61 evra, a realziju se već 24 meseca.

Tokom realizacije projeta nabavljeno je vozilo za sakupljanje komunalnog otpada i nabavka sedam  podzemnih kontejnera za opštinu Ivanjica i 10 kontejnera za opštinu Gusinje. Pored unapređenja tehničkih kapaciteta javnih komunalnih preduzeća obe opštine, projekat je obuhvatio i realizaciju zajedničkih eko-kampova , oslikavanje murala u dve škole, edukaciju učenika o značaju očuvanja životne sredine, nabavku i postavljanje drvenih kanti na planinama Golija i Prokletije i druge aktivnosti.

IL-eko-kamp-golija Eko kamp na Goliji za decu iz Gusinja i Ivanjice (VIDEO) IL-eko-kamp-golija2 Eko kamp na Goliji za decu iz Gusinja i Ivanjice (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *