Ivanjica dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Projekat izgradnje tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Zlatiborskom i Moravičkom okrugu, koji će obuhvatiti Užice, Požegu, Arilje, Ivanjicu i Kosjerić, uskoro kreće u realizaciju, saopštila je Vlada Srbije.

Projekat je deo IPA 2022 Regionalnog programa i podrazumeva izgradnju tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, i to jedan u Požegi za Grad Užice i opštine Požega i Arilje, i još dva u Ivanjici i Kosjeriću, zatim rekonstrukciju i proširenje kanalizacione mreže u aglomeracijama pomenutih pet lokalnih samouprava, kao i izgradnju nasipa za zaštitu od poplava u Požegi.

Pomoćnica ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Anja Javor, prisustvovala je sastanku na kojem se razmatrala spremnost tehničke dokumentacije i ispunjenost preduslova za sprovođenje ovog značajnog projekta, piše eKapija.

Javor je naglasila da projekat predstavlja ključni korak ka unapređenju životnog standarda i zaštite životne sredine u ova dva okruga. Takođe je izrazila zahvalnost Evropskoj uniji na kontinuiranoj podršci Republici Srbiji, posebno u oblastima koje direktno utiču na zdravlje i dobrobit građana.

“Ovaj projekat nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u našu budućnost”, istakla je Javor, dodajući da će realizacija ovog projekta doneti konkretne benefite lokalnim zajednicama i unaprediti sistem prečišćavanja otpadnih voda u Užicu, Požegi, Arilju, Ivanjici i Kosjeriću.

IL-Lucani-voda-Rzav Ivanjica dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *