U Arilju vanredna situacija u Požegi haotično – Nevreme iza sebe ostavilo apokaliptične prizore

Posledice nevremena koje je pre nekoliko dana protutnjalo Ariljem još nisu ni sanirane, kada su juče naišli novi olujni oblaci i napravili štetu kakvu ova opština ne pamti. Već poplavljeni podrumi, garaže, pomoćni objekti i ulice, zajedno sa jakom kišom koja je zahvatila ovu opštinu, doveli su do produžetka trajanja vanredne situacije.

IL-Vanredna-situacija-Arilje U Arilju vanredna situacija u Požegi haotično - Nevreme iza sebe ostavilo apokaliptične prizore

Ona je u subotu proglašena u šest mesnih zajednica – Brekovo, Dobrače, Stupčevići, Mirosaljci, Bogojevići i Trešnjevica, a najteža situacija je bila u Trešnjevici gde se voda izlila u nekoliko domaćinstava. Na sinoćnoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Arilje, posle novog nevremena, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji cele opštine.

Kako se vidi na snimcima koji su juče objavljeni na društvenim mrežama, jaka kiša je poplavila puteve i ulice, zbog čega je saobraćaj bio otežan.

IL-Nevreme-Arilje-22 U Arilju vanredna situacija u Požegi haotično - Nevreme iza sebe ostavilo apokaliptične prizore

Jučerašnje nevreme nije zaobišlo ni Požegu, odnosno njene dve mesne zajednice Gorobilje i Rasnu, gde je pričinilo štetu na nekoliko stambenih i pomoćnih objekata. Osim toga, stradala je i putna infrastruktura, posebno nekategorisani putevi.

Prema izveštajima građana ove opštine, nevremenu je prethodio “mrak” koji su napravili gusti crni oblaci, a snimljena je i jedna neobična pojava, nalik na tornado.

Ona je prijavljena u mestu Visibabe u 13 i 20 sati, dok je linija oluja od Čajetine do Čačka prelazila preko tog regiona, navode iz meteorološke kompanije “Hailiz Srbija”.

Štab za vanredne situacije opštine Požega, koje je trebalo da zaseda jutros, još se nije oglasio povodom situacije koju su izazvale elementarne nepogode u ovoj opštini.

il-drvece-nevreme U Arilju vanredna situacija u Požegi haotično - Nevreme iza sebe ostavilo apokaliptične prizore

Izvor Blic

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *