IN MEMORIAM Dragomir Mijailović

Sportski klub “MY GYM”Ivanjica sa velikom tugom obaveštava javnost da je dugogodišnji trener kluba Dragomir Mijailović preminuo posle kraće i teške bolesti.

Dragan Mijailović je 60 godina bio u ringu kao bokser, sudija i trener. Boksersku karijeru započeo je kao srednjoškolac, trenirajući u beogradskom Radničkom kod LJubomira Ivanovića Gedže i Tome Hladnog. Nakon završetka školovanja, 1964.godine, Dragan Mijailović prelazi u BK“Radnički“Kragujevac, koji je u to vreme bio jedan od najboljih bokserskih klubova stare Jugoslavije. U “Radničkom“ je proveo 11 godina kao prvotimac i za to vreme dva puta osvojio titulu ekipnog prvaka Jugoslavije( 1968. i 1972.godine).

U svojoj karijeri dva puta je boksovao i za boksersku reprezentaciju Jugoslavije.

12 IN MEMORIAM Dragomir Mijailović

Imao je mečeve sa nekima od najvećih imena jugoslovenskog boksa (Beneš, Vujin, DŽakula, Čizmić…).

Od 1975.godine Dragan Mijailović postaje trener i bokserski sudija, gde isto tako postiže zapažene rezultate. Sudio je sve najvažnije bokserske turnire u zemlji i svetu (Beogradsi pobednik, Strandžat Kup, Otvoreno prvenstvo Francuske, Kup Austrije, Trofej Podgorice, Zlatnu rukavicu…).

Svoje znanje i iskustvo koje je stekao u ringu, Dragan je uspešno prenosio drugima. Trenirao je neke od najvećih šampiona zemlje: Puzovića, Miloševića, Marića i Jevtića.

Svojim savetima, mnogo je pomogao i Ivanjičkim mladim bokserima: Kaplareviću, Veljoviću, Kostićki, Đuraševiću, Jovićeviću, Bojoviću, Papiću, Fetahiju…

Dugo godina obavljao je funkciju predsednika sudija Bokserskog saveza Šumadije.

Nosilac je priznanja Zaslužni sportista grada Kragujevca.

IL-Dva-memoriam IN MEMORIAM Dragomir Mijailović

Takođe, nosilac je priznanja za životno delo i doprinos razvoju boserskog sporta Bokserskog saveza Srbije, kao i priznanja za životno delo Bokserskog saveza Šumadije.

Sportski klub “MY GYM”Ivanjica biće mu zauvek zahvalan za sve savete, pomoć i podršku u radu, a nastojaće i u budućnosti da sledi ideje i duh bokserskog sporta koje je Dragan svima prenosio. Sa posebnom ljubavlju je pričao o njegovoj Ivanjici, Kragujevcu i “Radničkom”, a decu iz kluba “MY GYM” neizmerno je voleo i radovao se svim njihovim sportskim i životnim uspesima.

Sahrana će se obaviti u subotu 20.7.2024.godine u 12.00h na Ivanjičkom groblju.

Verujemo da će kroz sećanja na zajedničke trenutke i druženja, naš Dragan večno živeti.

Neka mu je večna slava i hvala mu za sve!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *