Konstituisana nova vlast u Ivanjici (VIDEO)

Novi predsednik opštine Ivanjica je master inženjer tehnike i informatike, Aleksandar Mitrović. On je na ovoj funkciji zamenio Momčila Mitrovića, koji je osam godina vršio vlast, od 2016. do 2020. kao zamenik, a od 2020. do 2024. kao predsednik opštine Ivanjica. Nakon konstitutivne skupštine izvršena je i zvanična primopredaja funkcije, uz iskrene čestitke dosadašnjeg predsednika i želje da njegov naslednik i dalje vodi Ivanjicu putem razvoja. Aleksandar Mitrović je na funkciji predsednika opštine došao kao predlog koalicije „Aleksandar Vučić- Ivanjica sutra“, a član Srpske napredne stranke je od 2013. godine. Inače, Mitrović je nakon završene Gimnazije u Ivanjici nastavio školovanje na Tehničkom fakultetu u Čačku, gde je stekao zvanje master inženjer tehnike i informatike. Od 2013. godine zaposlen je u Javnom komunalnom preduzeću Ivanjica na poslovima saradnika za tehnička pitanja, a od 2020. godine do danas je obavljao funkciju direktora te ustanove.

Za zamenika predsednika opštine Ivanjica izabran je diplomirani ekonomista Nenad Glavinić, koji je istu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu. Vladimir Bojanović, takođe diplomirani ekonomista, ubuduće će obavljati funkciju zamenika predsednika skupštine. Za predsednika skupštine izabran je turizmolog Dragovan Milinković koji je istakao da će se zalagati da rad parlamenta bude na veoma visokom nivou i da će svaki odbornik bez obzira na to iz koje partije dolazi dobiti prostor i vreme da iznese stav i predlove vezane za unapređenje kvaliteta života u Ivanjici. Takođe, istakao je da neće dozvoliti da se od skupštine pravi takozvani cirkus kako bi se niskim udarcima skupljali jeftini politički poeni, već će se truditi da izlaganja budu usko vezana za temu koja prati dnevni red. Milinković je iskoristio priliku da najavi rekontrukciju Osnovne škole „Major Ilić“ u Kušićima.

il-mitar Konstituisana nova vlast u Ivanjici (VIDEO)

Novi saziv veća činiće: Verica Kostić, master profesor srpskog jezika i književnosti, Nebojša Mojović, elektrotehničar, Milovan Milović, sportski trener Milomir Zorić, diplomirani pravnik Milisav Luković, diplomirani pravnik Aleksandar Tošić, diplomirani ekonomista  i Hadzi Dane Aničić geodetski tehničar, a poverenje za mesto sekretara opet je ukazano diplomiranom pravniku Biljani Ranđić.

il-nenad Konstituisana nova vlast u Ivanjici (VIDEO)

Predlozi opozicionih odbornika da diplomirani pravnik Mihajlo Marković bude predsednik skupštine i  Raško Milutinović, mašinski tehničar  zamenik predsednika skupštine, nisu dobili potrebnu većinu.

il-slika-1 Konstituisana nova vlast u Ivanjici (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Nevenka kaže:

    ČESTITAM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *