Miladinovo dvorište najlepša dobrodošlica u Ivanjicu (VIDEO)

Ivanjica – Osamdesetčetvorogodišnji Miladin Đukić iz Ivanjice ima najlepše dvorište u gradu a za to je pre nekoliko godina i nagrađen od strane lokalne samouprave. Ono što ga izdvaja je činjenica da svaku biljku proizvede sam i o njoj se brine sa puno pažnje, ljubavi i znanja.  U dvorištu ima gotovo sve vrste četinara, magnolije, ruže, muškatle ali i mnogobrojne vrste sobnog cveća. Počeo je tako što je kupovao po jednu biljku i od nje stvarao rasadnik.

Miladin danas tačno zna kako se koja biljka rasađuje, na koji način se održava i šta je najvažnije za njen dug život. Raspoložen je da svakome ko je zainteresovan prenese znanje, mada je, kako kaže, u svemu presudan rad i posvećenost.

IL-Dvoriste-Dukic- Miladinovo dvorište najlepša dobrodošlica u Ivanjicu (VIDEO) IL-Dvoriste-Dukic-1 Miladinovo dvorište najlepša dobrodošlica u Ivanjicu (VIDEO)

Dugi niz godina Miladin istražuje načine da njegove biljke budu zdrave i imaju dug vek. Jedan od saveta za uzgoj četinara je da ljudi nikako ne bi trebali koristiti stajsko đubrivo jer se od njega biljka suši. Postoji tu još mnogo saveta i sitnih detalja na koje treba obratiti pažnju a Miladin je to naučio kroz dugogodišnje iskustvo u uzgoju različitih vrsta biljaka.

IL-Dvoriste Miladinovo dvorište najlepša dobrodošlica u Ivanjicu (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *