Nedelja Crvenog krsta, humanosti i solidarnosti u Ivanjici

 

U ovim teškim trenucima po našu zemlju, ali sa potrebom da život i rad nastavimo kroz normalne aktivnosti, prikazujući dobre primere i lepe stvari koje nas okružuju, i isticanjem pojedinaca koji ovo društvo čine humanijim, i našu sredinu lepšim mestom za život, obaveštavamo vas da će predstojeću Nedelju Crvenog krsta, naša organizacija obeležiti nizom aktivnosti kojima ćemo skrenuti pažnju upravo na one najzaslužnije pojedince  i članove naše zajednice .

8. maj se u čitavom svetu slavi kao Svetski dan Crvenog krsta, ove godine pod sloganom „Sve što činimo, činimo od srca“, dok se nedelja Crvenog krsta obeležava u periodu od 8 – 15 maja.

U toku nedelje Crveni krst Ivanjica planirao je niz aktivnosti koje se odnose na promovisanje humanih vrednosti našeg društva, na rad sa decom i mladima u prevenciji vršnjačkog nasilja i konflikata, realizaciju predavanja i radionica u cilju opsosobljavanja dece i omladine u pružanju prve pomoći, obilazak terena i posete socijalno najugroženijoj katergoriji stanovništva uz preventivne preglede i raspodelu humanitarne pomoći, odeće, obuće itd. Pored ovih kontinuiranih aktivnosti u navedenoj nedelji 9. maja u skupštinskoj sali opštine Ivanjica, biće realizovan tradicionalni „Kviz znanja o Crvenom krstu“, sa početkom u 09:00 časova , 10. maja u 12:00 časova u Plavoj sali Doma kulture biće organizovana svečana dodela nagrada za učesnike konkursa „Krv život znači“ gde će izabranim učenicima, čiji radovi su poslati na nacionalni konkurs, biti dodeljene skromne nagrade i diplome, dok će 11. maja, takođe u Plavoj sali Doma kulture, u 13:00 časova biti dodela priznanja za višestruke dobrovoljne davaoce krvi za navršenih 10, 20, 35 i 50 dobrovoljnih davanja krvi uz uručenje prigodnih priznanja i poklona.

IL-Crveni-krst-Ivanjica- Nedelja Crvenog krsta, humanosti i solidarnosti u Ivanjici

Ovo vreme, i nemili događaji koji su nas sve zadesili, svakako su vreme u kome treba da budemo složni i solidarni, da ne okrećemo glavu od onoga što se dogodilo, da ne zatvaramo oči na sve ono što je za posledicu imalo tragediju koja je čitavu našu zemlju i sve nas ostavila nemima, ali je takođe i vreme u kome je potrebno deci, mladima i čitavoj okolini pokazati da u našem društvu postoje i svakodnevni heroji, ljudi dobrog srca, uvek spremni da pomognu i da njih iskažemo kao pravi društveni primer i oličenje ljudskosti, počev od dobrovoljnih davaoca krvi, preko volontera naše organizacije, saradnika i zaposlenih koji su svi zajedno uvek u prvim redovima kada je nekome potrebna pomoć.

Crveni krst Ivanjica

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *