Uspešno realizovan Sajam zapošljavanja u Ivanjici (VIDEO)

Ispostava Ivanjica čačanske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je u prostorijama Gimnazije  drugi ovogodišnji Sajam zapošljavanja na području Moravičkog okruga.

Iz lokalnog budžeta opštine Ivanjica za aktivne mere zapošljavanja ove godine izdvojeno je 6 miliona dinara, koliko će biti obezbeđeno i iz resornog Ministarstva preko Nacionalne službe za zapošljavanje. U pitanju se dve mere, javni radovi  za koje je izdvojeno 4,5 miliona a 7,5 miliona biće opredeljeno za subvencije za samozapošljavanje.

I za ovaj sajam je obezbeđena izuzetna ponuda  slobodnih poslova. Učestvovalo je 25 poslodavaca koji su tražili preko 70 radnika za različite obrazovne profile i nivoe kvalifikacija.

il-sajam-zaposljavanja- Uspešno realizovan Sajam zapošljavanja u Ivanjici (VIDEO)

Na današnjem sajmu traženi su  menadžeri, vozači, radnici u drvnoprerađivačkoj proizvodnji, ugostiteljskoj delatnosti, a potrebe su iskazane za nezaposlenima koji će biti angažovani na javnim radovima.

il-sajam-zaposljavanja-1 Uspešno realizovan Sajam zapošljavanja u Ivanjici (VIDEO)

Na Sajmu će, između ostalih, biti prisutne i kompanije: „Matis“, „Milutinovići”, „Crown forest”, „Prezident“, „TIS“, JKP „Komunalno“, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica, Crveni krst, MNRO …

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *