Ivanjički putari se i dalje bore sa metarskim smetovima (VIDEO)

Aprilski sneg koji je okovao gotovo čitavu Srbiju najviše se zadržao na Goliji. Na pojedinim mestima visina belog pokrivača dostiže ide i do jednog metra, a vetar je napravio izuzetno visoke smetove. Teške mašine već drugi dan pokušavaju da probiju snežne namete i osposobe put koji spaja Ivanjicu i Novi Pazar.

“Deonica puta Preko Brdo – Odrvraćenica je neprohoda. Trenutno su na licu mesta dva utovarivača i specijalizovana mašina za odbacivanje snega i pokušavamo da probijemo namete visoke i do jednog metra. Trenutno putevi na ovom delu izgledaju kao tuneli i najveći problem je jak vetar koji nanosi nove namete i time produžava ovu agoniju.”- rekao je Vitomir Arsović iz ivanjičkog preduzeća “Puteva”.

il-golija- Ivanjički putari se i dalje bore sa metarskim smetovima (VIDEO)

Dok putari vode borbu sa snežnim nanosima na vrhu Golije, u nižim predelima Ivanjice situacija je mirna.

“U gradu nema većih problema u saobraćaju i svi putevi su prohodni, kao i nekategorisani pravci. Ipak, apelujemo na vozače da iako je od 1. aprila dozvoljeno korišćenje letnjih pneumatika, da u planinske krajeve ne kreću bez zimske opreme i infomacija o stanju na putevima” – dodao je Arsović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *